Nole preko Dimitrova do osmine finala „BNP Paribas Open“-a

Nole preko Dimitrova do osmine finala BNP Paribas Open"-a

Šampion Indijen Velsa iz 2008. i 2011. godine igraće u sedmoj uzastopnoj osmini finala na „BNP Paribas Open“-u.

Prolaz u četvrto kolo Novak je izborio pobedom nad perspektivnim Grigorom Dimitrovim, 31. igračem sveta, rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:4), 6:1.

Susret je trajao 67 minuta.

Prvi set obeležio je veliki broj grešaka obojice tenisera. Tokom 45 minuta Novak je načinio čak 19 neiznuđeneih grešaka, pet više od svog rivala. Prvi je do brejka došao bugarski teniser i poveo sa 3:1, nešto kasnije i 4:1. Pri vođstvu od 5:3 i servisu za set, Dimitrov je odservirao četiri dvostruke servis greške sa kojima je vratio Novaka u igru. Sedam od ukupno jedanaest poena u taj-brejku bili su mini-brejkovi. Jedan više na strani Novaka doneo je najboljem teniseru sveta 1:0 u setovima (7:4).

Situacija na terenu bila je mnogo izvesnija u drugom setu. Novak je u drugom gemu iskoristio pad u igri Dimitrova, poveo sa 2:0, zatim i 3:0. Rutinskom završnicom Novak je prisvojio još jedan brejk za konačnih 6:1 u drugom setu za svega 22 minuta.

„Grigor je izuzetno talentovan igrač, ima potencijal da bude veoma dobar. Već je među najboljih 30, ali mu nedostaje iskustvo. Danas je počeo dobro. Nisam odigrao na svom nivou, ali sam bio strpljiv, znao sam da bi iskustvo koje imam u ovakvim mečevima, kada se obojica ne osećamo energično na terenu i ne pružamo najbolju igru, moglo da bude presudno u duelu kao što je ovaj. To se i dogodilo. Napravio je četiri dvostruke greške i poklonio mi brejk. Stvari su se okrenule, i od tog trenutka sam se osećao bolje,“ rekao je prvi nosilac posle plasmana među najboljih 16.

Statistika: as poeni (1-5), dvostruke servis greške (3-6), direktni poeni (10-11), neiznuđene greške (22-26).

Sem Kveri, 23. nosilac, biće Noletov protivnik u osmini finala Indijen Velsa u četvrtak oko 04.30h po srednjeevropskom vremenu.

Amerikanac je plasman u 4. kolo obezbedio pobedom nad Australijancem Marinkom Matoševićem posle dva časa i 46 minuta dugog maratona – 7:6, 6:7, 7:5.

Biće ovo šesti duel između Novaka i Kverija. Četiri dosadašnja pripala su Novaku, dok je Kveri jedinu pobedu nad Novakom ostvario na startu prošlogodišnjeg Masters 1000 turnira u Parizu.

„Sem je slavio u našem poslednjem susretu u hali, od tada je prošlo je nekoliko meseci. Mislim da taj poraz neće uticati psihološki negativno na mene. Sada su različite okolnosti i uslovi. Igraćemo pred njegovom publikom. Ima sjajan servis i može da odigra veoma dobro. Definitivno ću morati da počnem bolje nego danas, i da pokušam da odigram agresivnije.“

Fotografija: Getty Images

Podeli post