Nole preokretom do četvrtfinala Mastersa u Parizu

Nole preokretom do četvrtfinala Mastersa u Parizu

Pobedom nad 13. nosiocem, Amerikancem Džonom Iznerom rezultatom 6:7 (5:7), 6:1, 6:2, Novak se plasirao u četvrtfinale Masters turnira u Parizu.

Susret osmine finala u dvorani Bersi trajao je jednan čas i 50 minuta tokom kojih Izner nijednom nije došao do brejk lopte, dok je Novaku to pošto za rukom čak 16 puta, uz uspešnost od 25% (4/16).

Prvi set trajao je 54 minuta. Gotovo u svakom gemu na servis Iznera, Novak je imao brejk šanse, koje je Amerikanac snažnim i preciznim servisima uspeo da anulira. Sa druge strane, Novak je bio i više nego siguran pri sopstvenom početnom udarcu, ne dozvolivši rivalu da dođe do ijedne brejk prilike. Taj-brejk je počeo netipičnim grešaka Novaka, kojim je dozvolio Izneru da povede sa 3:0 uz dva servisa. Srpski teniser je u nastavku odmah vratio oba mini-brejka, ali je nakon sedmog poena Izner obezbedio novo rezultatsko otcepljenje koje ga je približilo osvajanju prvog perioda igre – 7:6 (7:5).

U četvrtom gemu drugog seta Nole je konačno uspeo da oduzme servis 208cm visokom Amerikancu i povede sa 3:1. Od ovog trenutka meč je krenuo da se odvija u jednom potpuno novom pravcu. Do kraja drugog seta Srbin je osvojio preostale gemove i posle 6:1 donosi izjednačenje.

U sličnom ritmu drugi nosilac je ušao u odlučujući set. Ipak, ono što je čekao, ostvarilo se u petom gemu. Novi brejk, treći u meču, bio je samo početak niza koji je Novak držao do kraja.

„Uvek je izazov kada igrate protiv igrača koji tako servira. On je verovatno jedan od najboljih u svetu. Kada dobro koristi servis, bez obzira na površinu, opasan je za bilo kog igrača. Može svakoga da pobedi. Daje vam malo prilika, morate biti koncentisani, strpljivi, kako biste iskoristila šansu kada vam se ukaže. To je lakše reći nego uraditi. Bio sam frustriran tokom prvog seta. Ali, iskustvo mi je pomoglo, ostao sam fokusiran, čim sam napravio prvi brejk, igrao sam bolje, opuštenije“, rekao je Novak.

Statistika susreta: as poeni (11-12), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (40-32), neiznuđene greške (18-38).

Stanislav Vavrinka (7. nosilac) biće Noletov rival u borbi za polufinale „BNP Paribas Open“-a.

Švajcarac je u trećem kolu bio bolji od Španca Nikolasa Almagra rezultatom 6:3, 6:2.

Novak i Vavrinka sastajali su se 15 puta do sada uz ubedljivu prednost našeg igrača od 13-2. U poslednjih dvanaest duela trijumfovao je Novak.

Desktop kalendar za mesec novembar 2013. možete preuzeti ovde.

Fotografija: AFP

Podeli post