Nole preokretom do osmog četvrtfinala Rima

Nole preokretom do osmog četvrtfinala Rima

Drugom pobedom u Rimu Nole se plasirao u svoje osmo uzastopno četvrtfinale na petom Masters turniru sezone.

Nakon izgubljenog prvog seta, Novak se u svom stilu vratio u meč i bez većih problema savladao Nemca Filipa Kolšrajbera rezultatom 4:6, 6:2, 6:1.

Poslednji duel večernjeg termina na centralnom terenu Foro Italika trajao je jedan čas i 35 minuta.

Novakov slab start meča doneo je Kolšrajberu dva brejka u nizu i prednost od čak 4:0. Uspeo je naš teniser da smanji vođstvo rivala na 4:3, ali je Nemac sačuvao jedan brejk prednosti u nastavku i došao do osvajanja prvog seta.

Potpuno drugi Novak je bio na terenu tokom drugog i trećeg seta. Drugi nosilac je u potpunosti kontrolisao igru i dozvolio protivniku svega dva od ukupno petnaest gemova.

„Nisam odigrao mnogo mečeva na šljaci, još pokušavam da nađem pravi ritam. Filip je kvalitetan protivnik, igra odlično na ovoj podlozi. Zadavao mi je mnogo problema, naročito u prvom setu, ali sam uspeo da pronađem igru i odigram drugi i treći set na visokom nivou, onako kako sam želeo,“ rekao je Novak.

Statistika: as poeni (2-2), dvostruke servis greške (1-0), direktni poeni (25-21), neiznuđene greške (24-23).

Peti teniser sveta, David Ferer biće Novakov rival u četvrtfinalu turnira „Internazionali BNL d’Italia“ u petak od 16 časova.

Ferer je u osmini finala bio bolji od Letonca Ernestsa Gulbisa (6:2, 6:3).

Biće to 17. po redu međusobni duel Srbina i Španca. Novak vodi 11-5.

Poslednji put Novak i David sastali su se u finalu prošlogodišnjeg Mastersa u Parizu, kada je trijumfovao srpski teniser rezultatom 7:5, 7:5.

Pred sutrašnji meč, Đoković je izjavio: „Nismo dugo igrali na šljaci jedan protiv drugoga. Biće to veliki izazov i prilika da vidim na kom nivou mi je igra i koliko sam spreman.“

Fotografija: Getty Images

Podeli post