Nole protiv H. K. Ferera na startu

Objavljen je glavni žreb za najprestižniji teniski turnir.

Treći Gren Slem sezone, Vimbldon, odigraće se od 25. juna do 8. jula na terenima „All England Lawn Tennis Club“-a.

Za titulu i 2000 ATP poena tokom predstojeće dve nedelje boriće se 128 tenisera.

Pre dvanaest meseci Nole je ostvario svoj san iz detinjstva osvojivši vimbldonsku krunu. U finalu Otvorenog prvenstva Velike Britanije bio je bolji od večitog rivala Rafaela Nadala rezultatom 6:4, 6:1, 1:6, 6:3.

Prema tome, srpski teniser će braniti 2000 poena, Rafa 1200, a Rodžer 360.

U ponedeljak, 4. jula 2011. godine Novak je postao najbolji teniser sveta, a siguran ostanak na tronu obezbedio bi plasmanom u finale.

„Mislim da još nisam pružio sve što mogu na Vimbldonu. Uvek želim bolje, jer je tenis moj život, zaljubljen sam u ovaj sport, sve sam mu podredio. Motivacija mi je najmanji problem, uvek hoću da napredujem i osvajam turnire“, rekao je Novak.

Svoje osmo učešće na Vimbldonu Nole će startovati protiv 38. igrača sveta, Huana Karlosa Ferera (Španija).

„Ferero je bivši broj 1, idol mnogim generacijama u Španiji, Gren Slem šampion, osvajač Dejvis kupa. Svi koji prate tenis dobro znaju ko je on i izuzetno ga poštuju. Ferero je veoma opasan igrač, pokušava da se vrati u vrh i biće to nesumnjivo težak meč. Ima mnogo iskustva na velikoj sceni i nijednog trenutka ga neću potceniti“, rekao je Novak o svom prvom rivalu.

Dva puta do sada sastajali su se Đoković i Ferero. Poslednji put igrali su pre 5 godina u osmini finala Masters turnira u Madridu, kada je trijumfovao Novak – 6:3, 2:6, 6:4.

Noletov potencijalni protivnik u drugom kolu je bolji iz duela između Rajana Herisona (SAD) i Jen-Sun Lua (Kineski Tajpeh).

Projektovani rivali prvog nosioca u nastavku turnira su:

Treće kolo: Radek Štepanek (Češka, 28), Džejms Blejk (SAD)
Četvrto kolo:
Huan Monako (Argentina, 15), Marsel Granoljers (Španija, 24), Viktor Troicki (Srbija)
Četvrtfinale:
Tomaš Berdih (Češka, 6), Nikolas Almagro (Španija, 12), Rišar Gaske (Francuska, 18), Florijan Majer (Nemačka, 31)
Polufinale:
Rodžer Federer (Švajcarska, 3), Janko Tipsarević (Srbija, 8), Džon Izner (SAD, 11), Žil Simon (Francuska, 13), Fernando Verdasko (Španija, 17)…
Finale:
Rafael Nadal (Španija, 2), Endi Marej (Velika Britanija, 4), Žo-Vilfrid Conga (Francuska, 5), David Ferer (Španija, 7), Huan Martin del Potro (Argentina, 9)…

Nole će se u Londonu boriti za svoju treću titulu u 2012. godini. Prethodno je osvojio Australijen Open i Majami.

Photo: Getty Images

Podeli post