Nole protiv Marija za titulu u Sinsinatiju, Berdih predao!


Photo: Getty Images

U nedelju od 18.30h po našem vremenu Nole će se boriti za svoju desetu titulu u 2011. godini.

Nakon 52 minuta igre u polufinalu Masters turnira u Sinsinatiji Novak je osvojio prvi set rezultatom 7:5, kada mu je čeh Tomaš Berdih predao meč zbog povrede.

Prema tome, prvi teniser sveta uknjižio je i 57. pobedu u tekućoj sezoni.

Siguran početak meča za prvog nosioca koji osvaja svoj servis gem bez izgubljenog poena. U sedmom gemu Berdih stiže do brejka i vođstva od 4:3. Servirao je češki teniser za vođstvo u setovima pri 5:4, kada Novak pravi preokret, oduzima servis devetom teniseru sveta i poravnava rezultat na 5:5. Na fantastičan način Srbin čini isto u dvanaestom gemu, koji je, ispostavilo se, bio i poslednji u susretu.

Statistika meča: as poeni (4-4), duple servis greške (3-2), direktni poeni (9-14), neiznuđene greške (8-22).

Noletov rival u borbi za 28. titulu u karijeri biće Britanac Endi Mari, četvrti nosilac, koji je u prvom polufinalu rezultatom 6:3, 7:6 savladao Amerikanca Mardija Fiša.

Biće to deseti međusobni duel Novaka i Marija. Vodi naš teniser sa 6-3.

Poslednji meč odigrali su u polufinalu ovogodišnjeg turnira u Rimu, u kojem je trijumfovao Novak rezultatom 2:1.

„Marej je odličan teniser i nezgodan protivnik. Menja ritam tokom meča i snažno udara, tako da će duel biti zaista neizvestan. Mislim da ni on ni ja nismo dovoljno fizički spremni, ali pošto se radi o finalu ovako značajnog turnira verujem da ćemo obojica sigurno pružiti maksimum“, izjavio je Novak.

Podeli post