Nole protiv Ungura u sredu od 20 časova


Photo: Peđa Milosavljević

Meč drugog kola Serbia Opena Nole će odigrati u sredu, 27. aprila od 20:00 časova protiv 175. tenisera sveta, kvalifikanta Adrijana Ungura (Rumunija).

Ungur, sa kojim se Novak do sada nije sastajao, u prvom kolu je bio bolji od Španca Rubena Ramireza-Idalga rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (2:7), 6:3, 6:4.

Drugi teniser sveta u ponedeljak je imao svoju prvu konferenciju za štampu u okviru Teniskog Centra Novak i rekao da svaki srpski teniser uživa da igra mečeve pred domaćom publikom na Dorćolu.

„Sa nestrpljenjem čekamo da igramo pred našom publikom. Prošle godine sam imao zdravstvenih problema koji su me sprečili da igram, ali sada je mnogo bolje. Nadam se da će publika doći u velikom broju da nas podrži, jer ovo je retka prilika da svi budemo na jednom mestu.“

Novak je godinu započeo fantastičnom serijom od 24 pobede, bez poraza. Svestan je da će se ta serija uskoro prekinuti.

„Ove sezone nisam izgubio nijedan meč, ali to ne može da traje zauvek. O rekordima ne razmišljam, niti mi je prioritet da nastavim niz od 20 i nešto pobeda. Ambicije su mi mnogo veće, a to je da osvojim gren slem titulu i kandidujem se za prvo mesto. Znam da će to biti teško. U polufinalima me čekaju Federer ili Nadal, a ne treba zaboraviti ni Mareja, Ferera i Soderlinga.“

Dobra vest je da su zdravstveni problemi u obliku alergije prošlost za Novaka.

„Rešio sam problem sa alergijom. Promena ishrane je donela odlične rezultate.“

Podeli post