Nole rutinski do 3. kola Rolan Garosa

I drugi meč na Otvorenom prvenstvu Francuske Novak je dobio bez izgubljenog seta.

Srpski teniser je u drugom kolu Rolan Garosa slavio protiv Portugalca Žoaoa Souze (ATP #59) rezultatom 6:1, 6:4, 6:3.

Meč je trajao dva sata i 7 minuta, a Novakov trijumf ni u jednom trenutku nije bio doveden u pitanje.

Novak je prvi set rešio u svoju korist rezultatom 6:1 posle 32 minuta, iako je u šestom gemu imao dve vezane brejk lopte za maksimalnih 6:0.

Drugi set bio je nešto neizvesniji. Teniseri su najpre razmenili po jedan brejk, da bi Novak u petom gemu došao do rezultatskog otcepljenja, ključnog za ishod seta.

I u trećem setu statistika je bila na strani drugog nosioca i pored toga što je u ovom periodu igre Souza pokazao najbolji tenis u meču. Nakon što je u šestom gemu spasio jednu brejk loptu, Novak je u sledećem kaznio Portugalca, oduzeo mu servis i približio se pobedi koja je usledila posle novog brejka u poslednjem gemu.

„Odličan prvi set, uradio sam sve što sam planirao. Sredinom drugog seta i delimično u trećem, dozvolio sam mu da pomisli da bi možda mogao da se vrati u meč, pa je zaigrao bolje. Malo sam popustio „gas“ i on je iskoristio je šansu koja mu se ukazala, što je moglo da bude opasno. Potrudio sam se da mu otežam u nastavku. Propustio je nekoliko prilika da napravi brejk u trećem setu. Dobro sam završio meč, kao i prethodni, što me raduje“, rekao je Đoković.

Statistika: as poeni (2-2), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (34-15), neiznuđene greške (24-22), broj osvojenih poena (99-72).

Argentinac Dijego Švarcman (ATP #41) biće Novakov protivnik u trećem kolu drugog gren slema sezone u petak. 24-godišnji teniser iz Buenos Ajresa je u drugom kolu bio bolji od Italijana Stefana Napolitana rezultatom 3:0.

„Švarcman je jedan od najeksplozivnijih i najbržih igrača. Igra izuzetno dobro na šljaci, pobedjivao je nekoliko dobrih igrača. Isto tako ima nedostatke u igri i slabosti koje ću pokušati da napadnem“, rekao je Novak o svom sledećem rivalu.

Noletov desktop kalendar za mesec jun možete preuzeti ovde.

Fotografija: Icon Sport

Podeli post