Drugom ovonedeljnom pobedom u Parizu Novak je izborio plasman među osam najboljih na poslednjem Mastersu u 2019. godini.

Prvi nosilac „Rolex Paris Masters“-a je u osmini finala iz daljeg toka takmičenja izbacio Kajla Edmunda (ATP #75) rezultatom 7:6 (9:7), 6:1 i uvećao prednost u međusobnim duelima nad Britancem na 5-1.

Prvih jedanaest gemova teniseri su odigrali bez ijedne brejk šanse. Novak je imao dve prilike da u dvanaestom gemu oduzme servis Edmundu i povede u setovima ali se Britanac sjajno snašao i izborio igranje taj brejka. Novak je pri vođstvu od 6:3 imao tri vezane set lopte, ali je dozvolio rivalu da izjednači na 6:6. Ipak, uspeo je da u nastavku uzme poen na servis Edmunda i posle 54 minuta igre osvoji set rezultatom 7:6 (9:7).

Za razliku od uvodnog seta, Novak je u drugom pokazao svoj prepoznatljiv tenis i rutinski doveo meč do kraja. Već u trećem gemu je došao do brejka bez izgubljenog poena, poveo sa 2:1 i do kraja duela osvojio sve gemove.

Meč u dvorani Bersi je trajao jedan čas i 22 minuta.

„Mislim da sam posebno u drugom setu igrao dobro, najbolji set koji sam odigrao na turniru i srećan sam zbog toga. Čestitam Edmundu na dobrom prvom setu, svega jedan ili dva poena odlučili su ishod… Posle osvajanja prvog seta opustio sam ruku i bolje udarao lopticu“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (6-4), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (19-20), neiznuđene greške (14-20), broj osvojenih poena (69-48).

Nole će u četvrtfinalu pariskog Mastersa u petak igrati protiv sedmog nosioca Stefanosa Cicipasa. Grčki teniser je u osmini finala savladao Australijanca Aleksa de Minora rezultatom 6:3, 6:4.

Cicipas je jedan od retkih tenisera koji ima pozitivan skor u duelima protiv Novaka, 2-1. Prevagu je stekao na nedavno završenom Mastersu u Šangaju, kada je od Novaka bio bolji u četvrtfinalu.

O predstojećem izazovu, Novak je rekao: „Izgubio sam od njega u Šangaju u napeta tri seta. Vrlo je dobar igrač, napredovao je mnogo, veliki je profesionalac i mnogo trenira što se pozitivno odražava na njegovu igru. Jedan je od najboljih igrača na svetu trenutno“.

Noletov desktop kalendar za mesec novembar 2019. možete preuzeti ovde.

Fotografija: Profimedia

Podeli post