Nole se plasirao u četvrtfinale Serbia Opena


Photo by Peđa Milosavljević

Nole je i dalje neporažen u 2011. godini!

Prvi nosilac Serbia Opena opravdao je ulogu apsolutnog favorita u meču drugog kola.

Naš najbolji teniser svih vremena bez većih problema savladao je kvalifikanta iz Rumunije, Adrijana Ungura rezultatom 6:2, 6:3 i plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Beogradu, koji je osvojio 2009. godine.

Gotovo pa identičan scenario u oba seta.

Novak je došao do brejka u drugom gemu, poveo sa 2:0, potom i 3:0. Ungur je u petom uzvratio ribrejkom i smanjio na 3:2. Srpski teniser je ponovo oduzeo servis Rumunu u narednom gemu i poveo sa 4:2. U prvom setu Novak je stavio tačku brejkom u poslednjem gemu, a u drugom je to učinio na svoj servis.

„Pre svega želim da se zahvalim publici što su došli, iako je padala kiša. Zaista je predivno igrati pred punim tribinama na domaćem terenu. To je ono što me čini najviše srećnim. Načinio sam nešto više grešaka, ali to je potpuno normalno, jer mi je ovo prvi meč na šljaci posle godinu dana.“

Novak će u četvrtfinalu Serbia Opena igrati protiv Blaža Kavčića iz Slovenije, koji je u drugom kolu savladao Brazilca Rikarda Melja sa 2:0.

„Pobedio me je kad sam imao 14 godina i biće to prilika da tražim osvetu“, kroz smeh je Nole odao tajnu iz juniorskih dana.

Podeli post