Nole sa Del Potrom u polufinalu ATP World Tour finala!

Sa maksimalne tri pobede u uvodnoj fazi Nole je zauzeo prvu poziciju u grupi A i plasirao se u polufinale ATP World Tour finala u Londonu.

U meču poslednjeg kola Round Robin sistema prvi teniser sveta je bez izgubljenog seta nadigrao Čeha Tomaša Berdiha, 6. igrača ATP liste – 6:2, 7:6 (8:6).

Susret u O2 areni trajao je jedan čas i 37 minuta.

Već na samom početku meča Novak je ostvario dominaciju na terenu koja mu je donela brejk u trećem, a potom i u petom gemu. Posle 34 minuta, srpski teniser je načinio 12 direktnih poena, devet više od Berdiha i poveo u setovima sa 1:0, čime je automatski obezbedio prvo mesto u grupi A i plasman u polufinale svog šestog po redu završnog turnira.

Prvo rezultatsko otcepljenje u drugom setu u vidu brejka pripalo je Novaku, ponovo u trećem gemu. Berdih je odmah u narednom uzvratio na isti način i izjednačio rezultat na 2:2. U nastavku se igrao gem za gemom, a potom je usledio taj-brejk. Pri vođstvu Čeha od 6:3, Novak je sa pet neverovatnih poena u nizu spasio sve tri set lopte i došao do novog, jedanaestog trijumfa nad Berdihom u njihovih dvanaest duela.

„Nisam želeo da razmišljam o scenariju i kalkulacijama, to ostavljam drugima. Trudio sam se da radim svoj posao i pobedim na terenu. Odigrao sam zaista dobar meč, iako je Berdih bolje servirao krajem drugog seta. Imao sam i sreće da se vratim i pobedim u dva seta“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (7-3), dvostruke servis greške (0-1), direktni poeni (30-18), neiznuđene greške (23-25).

Drugi polufinalista grupe A biće odlučen večeras. Congi samo pobeda od 2:0 donosi plasman u polufinale. U suprtonom, Marej ulazi u Top 4.

Sa sve tri pobede, Novak u završnicu Londona ulazi sa osvojenih 600 ATP poena. Pobeda u polufinalu donosi 400 bodova, a trijumf u finalu vredi dodatnih 500 bodova.

Pred Noletom je dan pauze.

U polufinalu u nedelju od 15:15h po našem vremenu Novak će se sastati sa 6.nosiocem, Argentincem Del Potrom, koji je zauzeo drugo mesto u Grupi B. Do sada su odigrali osam mečeva, Nole vodi 6:2.

Fotografija: Getty Images

Podeli post