Bez izgubljenog seta Novak se plasirao u finale ATP turnira u Kvinsu, gde će se u nedelju boriti za 69. titulu u karijeri.

Najbolji srpski teniser je u polufinalu bio bolji od još jednog Francuza, Žeremija Šardija (ATP #61), rezultatom 7:6 (7:5), 6:4.

Novak je odigrao fenomenalnih 92 minuta uz 28 direktnih poena i svega 10 grešaka. Rivalu nije dozvolio brejk šansu, a realizovao je jedinu koja mu se ukazala.

Prvih dvanaest gemova uvodnog seta protekli su bez ijedne brejk lopte. Novak je bio bolji na terenu u taj-brejku, prvi došao do dva mini brejka koji su mu posle ukupno 50 minuta doneli prednost u setovima, 7:6 (7:5).

U najboljem mogućem trenutku, devetom gemu drugog seta, Novak je prvim brejkom u susretu obezbedio igranje prvog finala u 2018. godini.

Statistika: as poeni (4-5), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (28-30), neiznuđene greške (10-31), broj osvojenih poena (74-60).

Novak će u finalu „Fever-Tree Championships“-a u nedelju od 15:30 časova (po našem vremenu) igrati protiv prvog nosioca turnira Marina Čilića. Hrvatski teniser je u polufinalu slavio protiv Nika Kiriosa posle dva odigrana taj-brejka.

U međusobnim duelima protiv Čilića Novak vodi 14-1.

Plasmanom u finale Kvinsa Novak je obezbedio skok na 17. poziciju ATP liste, a ako sutra osvoji titulu u ponedeljak će se naći na 12. mestu.

Fotografija: AP

Podeli post