Nole srušio Del Potra i plasirao se u polufinale ATP World Tour finala!

Nole srušio Del Potra i plasirao se u polufinale ATP World Tour finala!

Druga pobeda u Londonu donela je Novaku direktan plasman u polufinale završnog turnira, u okviru kojeg će u nedelju igrati protiv Stanislasa Vavrinke, drugoplasiranog iz grupe A.

Nakon Federera, branilac titule je savladao i 5. tenisera sveta, Argentinca Huana Martina del Potra i zauzeo prvu poziciju u grupi B. Meč je trajao jedan čas i 54 minuta, a okončan je rezultatom 6:3, 3:6, 6:3 u korist Noleta.

Nakon 14 duela protiv Argentinca, Novak sada ima prednost od 11-3, a niz uzastopnih pobeda koji datira od polufinala Dejvis kupa u Beogradu povećao je na 19.

Sva tri seta odlučena su u šestom gemu. Novak je bio znatno bolji i sigurniji od svog rivala u prvom i trećem setu čime je još jednom dokazao zašto je jedan od glavnih kandidata za novu titulu u Londonu.

„Moram da kažem da sam imao sreće da su se mečevi moje grupe igrali u utorak i četvrtak posle Mastersa u Parizu. Imao sam više vremena za odmor i da se pripremim za nove bitke. Dobio sam dve velike borbe sa Rodžerom i Huan-Martinom, oba duela je odlučilo nekoliko poena. Vrlo sam zadovoljan jer sam pružio maksimum kada je to bilo potrebno“, rekao je Novak posle meča.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?id=113194

Statistika meča: as poeni (10-7), dvostruke servis greške (1-0), direktni poeni (34-24), neiznuđene greške (31-29).

U poslednjem meču u okviru grupe B (koji je bez rezultatskog značaja) Novak će u subotu od 21:00h (po našem vremenu) igrati protiv Francuza Rišara Gaskea (9. na svetu), koji je sa dva poraza na startu izgubio sve šanse da se plasira u polufinale ATP World Tour finala.

Novak se sa Rišarom sastajao deset puta do sada uz učinak devet pobeda – jedan poraz. Ove sezone dva puta su odmerili snage i oba puta je trijumfovao srpski teniser (četvrtfinale Montreala i polufinale Pekinga).

Međusobni okršaj između Federera i Del Potra odlučiće ko je drugi polufinalista iz grupe B.

Fotografija: Getty Images

Podeli post