Nole srušio Raonića za 600. pobedu u karijeri i treću titulu u Parizu!

Nole srušio Raonića za 600. pobedu u karijeri i treću titulu u Parizu!

Fantastičnom igrom i pobedom u finalu turnira BNP Paribas Masters u Parizu nad Milošem Raonićem (7), rezultatom 6:2, 6:3, Novak je odbranio titulu i po treći put postao šampion poslednjeg Mastersa sezone.

Titula u glavnom gradu Francuske Novakova je šesta u 2014. godini, 47. u karijeri.

Najbolji teniser sveta postao je peti aktivan igrač na ATP turu koji je došao do 600. pobede u karijeri. Novak se tako pridružio „klubu“ u kojem se nalaze Rodžer Federer (991), Rafael Nadal (706), Lejton Hjuit (611) i David Ferer (602).

Trijumfom u Parizu, Novak je osvojio 20. titulu na turnirima kategorije Masters 1000. Ispred njega su po broju trofeja na večitoj listi jedino Rafael Nadal (27) i Rodžer Federer (23).

Susret na centralnom terenu u Bersiju trajao je jedan čas i 23 minuta.

Novak je od samog starta bio potpuno fokusiran. Prvi set je osvojio ubedljivo, sa dva brejka, u drugom i osmom gemu. U drugom je veoma brzo došao do vođstva od 3:0 i tu prednost je sačuvao do kraja, ostvarivši tako četvrtu pobedu u isto toliko susreta sa Kanađaninom.

„Ova titula je za mog sina. Ovo je prvi turnir koji sam osvojio otkako sam postao otac. Uvek je zadovoljstvo igrati ovde, ovo je jedan od najboljih i najvećih turnira“, rekao je Novak. „Uspevao sam da ukrotim njegove brze i jake servise. Kvalitetno sam odigrao i uspeo da osvojim trofej.“

Statistika: as poeni (4-9), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (16-27), neiznuđene greške (10-29).

U okviru takmičarskog dela sezone pred Novakom je još učešće na ATP World Tour finalu u Londonu (9. – 16. novembar).

Završni turnir okupiće osam tenisera koji su ostvarili najbolje rezultate u minuloj sezoni.

Nole će u Londonu braniti maksimalnih 1500 poena s obzirom da je prošle godine osvojio titulu bez ijednog poraza (pobeda u finalu nad Nadalom rezultatom 6:3, 6:4).

Fotografija: Getty Images

Podeli post