Nole u četvrtfinalu Vimbldona!

Novom pobedom u Londonu Novak se plasirao u svoje deveto četvrtfinale Vimbldona u karijeri.

Trostruki šampion i dalje nije izgubio set na terenima „All England Lawn Tennis Club“-a, a u četvrtom kolu sa turnira je ispratio Francuza Adrijana Manarina (ATP #51) – 6:2, 7:6 (7:5), 6:4.

Novak je sigurno ušao u meč, poveo sa 3:0 i tu prednost čuvao do samog kraja, kada je novim brejkom set zatvorio rezultatom 6:2. Tokom prve deonice srpski teniser je načinio svega dve neiznuđene greške uz stoprocentnu realizaciju ubačenih drugih servisa.

Činilo se da će nakon 4:1 u drugom setu Novak ponoviti scenario iz uvodnog, ali je Manarino uspeo da vrati brejk, izjednači na 4:4 i set dovede do taj-brejka. Iako je bio dva poena u zaostatku (2:4), Novaku su u nastavku pripala dva mini brejka koja su mu omogućila da i drugi set reši u svoju korist.

Osvajanje trećeg seta i trijumf nad Manarinom Novak je praktično obezbedio u trećem gemu kada je načinio jedini brejk u ovom periodu igre.

„Bio je dug i težak dan za obojicu juče. Čekali smo ceo dan da izađemo na teren, ali to se nije dogodilo. Danas smo postavljeni da igramo na centralnom terenu, uživao sam u igri. Nisam izgubio set na travi ove sezone, osećam se vrlo dobro. Motivisan sam da ostvarim dobar rezultat ovde, nadam se da ću uspeti da zadržim ritam“, rekao je Novak posle susreta.

Meč je trajao dva časa i 13 minuta.

Statistika: as poeni (4-2), dvostruke servis greške (2-1), direktni poeni (36-23), neiznuđene greške (24-26), broj osvojenih poena (108-87).

Drugi nosilac Vimbldona će zahvaljujući pobedi u četvrtom kolu biti 270 poena u plusu na novoj rang listi. Sledeći trijumf nosi dodatnih 360.

Tomaš Berdih (11) biće Novakov protivnik u četvrtfinalu trećeg gren slema sezone u sredu.

Čeh je u osmini finala Vimbldona posle pet odigranih setova nadigrao favorita tog meča, Dominika Tima (8) rezultatom 6:3, 6:7, 6:3, 3:6, 6:3.

„Trava je Berdihova omiljena podloga. Ima dobar servis, igra vrlo ravno udarce. On je top 10 igrač duže vreme, zna kako treba igrati najvažnije mečeve“, rekao je Novak o svom sledećem rivalu.

Iza Novaka i Berdiha je 27 međusobnih duela od čega je srpskom teniseru pripalo čak 25.

Ostali parovi četvrtfinala su Marej – Kveri, Miler – Čilić i Raonić – Federer.

Fotografija: Getty Images

Podeli post