Nole u finalu Toronta, za titulu protiv Gaskea!

Nole je na samo jedan korak od odbrane titule na Rodžers kupu!

Nakon dvočasovnog kašnjenja a kasnije i jednoipočasnovnog prekida meča prouzrokovanih kišom, Nole se plasirao u finale Toronta.

U drugom polufinalu šestog po redu Masters turnira u sezoni Nole, prvi nosilac, savladao je zemljaka Janka Tipsarevića, petog nosioca, rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:1.

Meč je trajao jedan sat i 45 minuta.

Iako je susret između dva srpska tenisera počeo sa dva sata zakašnjenja, u 20:30h po lokalnom vremenu, svega 25 minuta kasnije igrači su bili prinuđeni da napuste teren. U tom trenutku rezultat je bio 3:2 u korist Novaka i 30:30 na servis Janka.

Uslovi za nastavak meča stvorili su se tek posle sat i po pauze. Tipsarević je spasio brejk loptu, a u sledećem gemu Novak je bio taj koji je spašavao svoj servis. U tim trenucima meč je bio na vrhuncu, a broj fantastičnih poena se povećavao. U desetom gemu Novak koristi trenutak slabosti Janka, stiže do prvog brejka koji mu je posle 59 minuta doneo prvi set rezultatom 6:4.

U drugom setu Novak je lako dolazio do svojih servis gemova. Otpor rivala potpuno je slomio u četvrtom gemu, načinio novi brejk, koji mu je omogućio rutinsko privođenje duela kraju.

„U prvom setu je sve bilo otvoreno. Za oba tenisera je bio važan nastavak meča posle prekida zbog kiše. Primetna je bila nervoza. Pokušavali smo da pronađemo ritam. U drugom setu sam igrao dobro“, rekao je Novak.

Statistika meča: as poeni (3-2), dvostruke servis greške (3-1), direktni poeni (24-13), neiznuđene greške (28-31).

Rišar Gaske, 21. teniser na ATP listi biće Noletov protivnik u borbi za drugu uzastopnu titulu na Rodžers kupu, treću u 2012. godini, 31. u karijeri.

Francuz je u prvom polufinalu bio bolji od Amerikanca Džona Iznera rezultatom 7:6, 6:3.

„Gaske igra dobro ove nedelje. Nema šta da izgubi, sigurno će izaći na teren sa željom da pobedi. Očekujem težak meč“, rekao je Nole.

Đoković i Gaske odmerili su snage sedam puta u karijeri, trenutno je 6-1 je za drugog igrača sveta.

Poslednji put sastali su se u trećem kolu Mastersa u Majamiju kada je trijumfovao Novak 7:5, 6:3.

Finale je na programu u noći između nedelje i ponedeljka u 01:00h (po našem vremenu).

Photo: Getty Images

Podeli post