Nole u finalu Vimbldona!

Nole u finalu Vimbldona!

Nole će se u nedelju, 6. jula boriti za drugu krunu na Vimbldonu, sedmu iz Gren Slem kategorije.

U polufinalu Otvorenog prvenstva Velike Britanije Novak je posle tri časa i dva minuta igre savladao 11. nosioca, Grigora Dimitrova rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 3:6, 7:6 (7:2), 7:6 (9:7).

Pobedom u svom šestom meču na ovogodišnjem Vimbldonu najbolji srpski teniser je odbranio svih 1200 ATP poena osvojenih pre dvanaest meseci u Londonu.

Novak je bio izuzetno siguran na svoj servis tokom prvog seta, koji mu je pripao posle jedinog brejka u petom gemu, u okviru kojeg je Dimitrov načinio četiri neiznuđene greške. 6:4 za Novaka nakon svega 27 minuta.

I u nastavku je Novak bio taj koji je diktirao tempo. Sve do 3:1. U tom trenutku srpski teniser je prešao u defanzivu, mnogo grešio, što je Dimitrovu omogućilo da veže pet gemova (dva brejka) i izjednači rezultat u setovima na 1:1.

U trećem setu igra je bila prilično „smirena“, a sa 2:1 Novak je poveo nakon dva sigurna mini brejka u taj-brejku koji je trajao 52 minuta (7-2).

Novak je u četvrtom setu imao brejk prednosti nakon trećeg gema, koji je bugarski teniser uspeo da vrati odmah u četvrtom i izjednači na 2:2. U desetom gemu naš teniser je spasio jednu set loptu, a dva gema kasnije bilo je izvesno da će se igrati taj-brejk. Nakon velike borbe Novak je spasio tri set lopte i profitirao rezultatom 9-7, koji mu je doneo novi veliki uspeh u karijeri.

„Igrao sam protiv buduće teniske zvezde koja je već sada veliki igrač. S obzirom da je ovo njegovo prvo polufinale na Gren Slemu, odlično se borio. Dobro sam počeo meč, imao sam set i brejk prednosti, ali sam kao protiv Čilića dozvolio protivniku da se vrati. Igrati u finalu je veliki izazov. Ko god da mi bude protivnik, moraću da igram najbolje što umem. Drago mi je što sam se plasirao u još jedno Gren Slem finale, koje očekujem sa nestrpljenjem“, rekao je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (17-15), dvostruke servis greške (2-8), direktni poeni (45-48), neiznuđene greške (26-33), broj osvojenih poena (140-136).

U svom trećem vimbldonskom finalu Nole će u nedelju od 15 časova (po našem vremenu) igrati protiv sedmostrukog šampiona ovog turnira, Rodžera Federera (Švajcarska, 1) koje je bez izgubljenog seta savladao Miloša Raonić (Kanada, 8).

Biće ovo 35. međusobni duel Novaka i Rodžera. Blaga prednost od 18-16 je na strani švajcarskog tenisera.

Trijumf u finalu najprestižnijeg turnira Novaka bi posle nešto više od devet meseci vratio na prvo mesto svetske rang liste.

Fotografija: Getty Images

Podeli post