Nole u polufinalu protiv Del Potra

Po četvrti put u karijeri Nole će igrati u polufinalu Masters turnira u Sinsinatiju.

Sedmom pobedom u isto toliko duela protiv hrvatskog tenisera Marina Čilića (dvanaesti nosilac) rezultatom 6:3, 6:2 drugi teniser sveta je odbranio 360 od ukupno 600 osvojenih poena 2011. godine.

Tako je Novak produžio impresivan niz od sada već 45 pobeda i 0 poraza u mečevima kada mu pripadne prvi set (2012. godina).

U drugom gemu uvodnog seta Nole je iskoristio prvu brejk loptu a zatim stvorio zalihu od tri gema sa kojom je posle 44 minuta okončao prvi set (6:3) u okviru kojeg je načinio 12 direktnih poena, osam više od svog rivala.

Slično prvom setu, Novak je već u trećem gemu oduzeo servis Čiliću, a potom u sedmom gemu duplirao brejk za sigurnih 6:2.

„Ovo je bio jedan veoma dobar meč, moj najbolji na turniru. U dobroj sam formi. Možda sam odrastao na šljaci, ali najveće uspehe u karijeri postigao sam na tvrdoj podlozi“, rekao je Novak.

Statistika 81 minuta dugog meča: as poeni (7-2), dvostruke servis greške (2-0), direktni poeni (23-5), neiznuđene greške (17-21).

Deveti teniser ATP liste, Huan Martin del Potro biće Noletov rival u borbi za finale „Western & Southern Open“-a u subotu od 19 časova po našem vremenu. Šesti nosilac je u čevtrtfinalu bio ubedljiv protiv Francuza Žeremija Šardija (6:1, 6:3).

U šest duela protiv Argentinca Novak je zabeležio četiri pobede.

Poslednji put sastali su se na nedavno završenom Olimpijskom turniru kada je u meču za bronzanu medalju Del Potro bio uspešniji – 7:5, 6:4.

„To neće biti osveta. Ovo je sport. Nekad pobediš, nekad izgubiš. On igra sa dosta samopouzdanja i u subotu očekujem težak meč“, završio je Novak.

Zanimljiv podatak je to da je Novak ušao u finale Sinsinatija svaki put kada bi se plasirao u polufinale ovog turnira.

Photo: AP

Podeli post