Nole u polufinalu Toronta protiv Federera!


Najbolje rangirani srpski teniser, Novak Đoković otišao je korak napred u odnosu na prošlu godinu u Torontu i plasirao se u polufinale šestog Masters turnira u tekućoj sezoni.

Drugi nosilac je u noći između petka i subote po našem vremenu bez izgubljenog seta pobedio 72. igrača ATP liste Žeremija Šardija rezultatom 6:2, 6:3 i tako zaustavio sjajnu seriju Francuza, koji je prethodno izbacio Bagdatisa, Verdaska i Davidenka.

Ni u jednom trenutku Novak nije dopustio rivalu da nagovesti moguće iznenađenje. U šestom i osmom gemu prvog seta srpski teniser je došao do brejkova, koji su mu doneli osvajanje ovog perioda igre ubedljivim rezultatom 6:2.

Sigurnu igru Đoković je nastavio da pokazuje i u drugom setu, u kome je brzo stekao prednost od 3:0. To vođstvo Novak nije ispustio iz ruku, tako da je set završen rezultatom 6:3.

Susret je trajao samo jedan čas i 12 minuta.

Plasman u Top 4 u Torontu Novaku će doneti novih 180 poena, s obzirom da je odbranio isti broj bodova iz 2009.

U noći između subote i nedelje od 01:00h po našem vremenu Novak će odigrati polufinalni meč svog četvrtog „Rodžers kup“-a. Sastaće se sa večitim rivalom, Rodžerom Federerom, dvostrukim šampionom ovog turnira.

Federer je u četvrtfinalu bio bolji od Tomaša Berdiha posle velike drame – 6:3, 5:7, 7:6.

Biće to petnaesti duel srpskog i švajcarskog tenisera, tek prvi u 2010. godini. Trenutno je u prednosti Federer: 9-5.

Pobednik ovog susreta odlučiće o drugom mestu na novoj ATP listi.

Podeli post