Nole u polufinalu US Opena!

Nole u polufinalu US Opena!

Najbolji teniser sveta plasirao se u polufinale US Opena i tako odbranio svih 720 ATP poena iz 2014. godine.

Novak je u četvrtfinalu poslednjeg gren slema sezona savladao 18. nosioca turnira, Španca Felisijana Lopeza rezultatom 3:1, po setovima 6:1, 3:6, 6:3, 7:6 (7:2).

Meč je trajao dva časa i 39 minuta, a završen je u 01:05h po lokalnom vremenu.

„Hvala svima što ste ostali do kraja meča. Još jednom ste pokazali koliko volite tenis“, rekao je Novak po završetku susreta.

Impresivnih 6:1 za Novaka u prvom setu koji je trajao 25 minuta. Srpski teniser je ekspresno stigao do dva brejka (u drugom i četvrtom gemu) i poveo sa 5:0. Lopez je u sledećem gemu konačno uspeo da osvoji svoj servis gem, ali ne i da učini nešto više do kraja seta.

Španski teniser je vidno podigao nivo igre u drugom setu i već na startu poveo sa 3:0. Ovu prednost je sjajnim servisima održavao do kraja, u osmom gemu spasio dve brejk lopte, što mu je donelo izjednačenje u setovima.

I treći set počeo je na isti način kao prethodna dva, sa 3:0, ali za razliku od drugog seta, ovog puta za Novaka. Felisijana je u drugom gemu izdao početni udarac, načinio je dve dvostruke servis greške, koje su, ispostavilo se, odlučile ishod trećeg seta.

Najneizvesniji je bio četvrti set. Protekao je bez brejkova, da bi Novak u taj-brejku pokazao fenomenalnu igru i posle 7:1 „srušio“ šest godina starijeg protivnika.

„Lopez je jedan od retkih tenisera koji igra servis volej igru pri oba servisa. Voli brže podloge, ne daje vam puno prilika. U četvrtom setu je sve bilo otvoreno, nisam imao nijednu šansu do taj-brejka. U pojedinim trenucima je bilo vrlo frustrirajuće. Mnogo sam srećan što sam pobedio danas. Polufinale US Opena je veliki uspeh, nadam se da ću nastaviti sa pobedama“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (9-14), dvostruke servis greške (0-6), direktni poeni (36-36), neiznuđene greške (17-48), ukupno osvojenih poena (125-108).

Branilac titule, Marin Čilić (9), biće rival srpskog tenisera u borbi za finale US Opena.

Hrvatski igrač je u četvrtfinalu vodio sa 2:0, zatim dozvolio Žou-Vilfredu Congi da izjednači na 2:2, da bi u odlučujućem setu psihički nadigrao protivnika i zasluženo slavio (6:4, 6:4, 3:6, 6:7, 6:4).

Novak je trijumfovao u svih 13 međusobnih okršaja protiv Čilića.

Polufinalni mečevi Otvorenog prvenstva SAD odigraće se u petak, što znači da su pred Novakom dva dana pauze.

Fotografija: AP

Podeli post