Nole u trećem uzastopnom finalu Pariza!

Nole u trećem uzastopnom finalu Pariza!

Četvrta ovonedeljna pobeda donela je Novaku plasman u novo finale Masters turnira u Parizu.

Najbolji teniser sveta porazio je 4. nosioca, Švajcarca Stena Vavrinku rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:0 u polufinalu „BNP Paribas Open“-a i tako došao na korak od odbrane titule u prestonici Francuske.

Nakon što je u drugom gemu propustio brejk loptu, Novak je odličnom igrom u četvrtom oduzeo servis Švajcarcu i tako stvorio minimalnu zalihu koja mu je bila dovoljna da set okonča u svoju korist rezultatom 6:3 posle 40 minuta.

Iako je i drugi set otvorio brejkom, Novak tu prednost nije uspeo da sačuva u nastavku. Vavrinka mu je dva puta oduzio servis i identičnim rezultatom (6:3) stigao do izjednačenja u setovima.

Apsolutna dominacija srpskog tenisera u odlučujućem setu. Velikih 6:0 za veliko finale Pariza i čak 14. uzastopno u 2015. godini.

„Uvek je teško igrati protiv Stena. Poslednji put, ostavio me je bez titule u Parizu. Imam puno poštovanja prema njegovoj igri. Bio je sjajan u drugom setu, naročito sa osnovne linije. Mislim da sam i u tim trenucima igrao dobro, sa takvim pristupom ušao u treći set, koji je definitivno moj najbolji na ovom turniru“, izjavio je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (4-7), dvostruke servis greške (0-1), direktni poeni (25-27), neiznuđene greške (24-31).

Drugi nosilac turnira, Endi Marej, biće Novakov rival u borbi za treću titulu na Mastersu u Parizu.

Britanac je u prvom polufinalu bio bolji od Španca Davida Ferera rezultatom 6:4, 6:3.

„Endi je jedan od najboljih igrača na svetu. Zna kako se igra meč s velikim ulogom. Uvek je poseban izazov igrati protiv njega. Nedavno smo odmerili snage u Šangaju, tada sam odigrao jedan od najboljih mečeva protiv njega. Nadam se da ću tako igrati i sutra u finalu“, rekao je Novak o svom sutrašnjem rivalu.

Novak i Marej su se sastajali 29 puta do sada, a srpski teniser je kao pobednik izašao iz 20 mečeva. Poslednji duel odigrali su u polufinalu Šangaja kada je slavio Novak (6:1, 6:3).

Finale je na programu u nedelju u 15 časova.

Fotografija: Getty Images

Podeli post