Nole ubedljivom igrom do četvrtfinala Rolan Garosa!


Photo: Getty Images

I 41. pobeda upisana je u Noletov fantastični niz koji traje od početka 2011. godine.

Drugi nosilac na Rolan Garosu ponovio je prošlogodišnji uspeh u Parizu, plasirao se u četvrtfinale i odbranio svih 360 ATP poena.

U trećem kolu Otvorenog Prvenstva Francuske Nole je bez izgubljenog seta savladao domaćeg igrača Rišara Gaskea, 13. nosioca rezultatom 6:4, 6:4, 6:2.

Odmah u uvodnom gemu susreta, Novak lomi otpor Gaskea, pravi brejk, a potom stiže i do 2:0. Opasnost je vrebala u šestom gemu, u kojem naš igrač spašava tri brejk lopte i posle 36 minuta set privodi kraju u svoju korist rezultatom 6:4.

U drugom setu Novak nije dozvolio Francuzu ni jednu šansu da mu ugrozi servis. Posle 37 minuta igre i jedinog brejka u sedmom gemu, Novak je ponovio rezultat iz prvog seta.

Kao što smo navikli, Nole je tajfunski prošao kroz treći set. Dva brejka za konačnih 6:2.

„Nisam očekivao da ću ovako lako pobediti. Prva dva seta rešio je po jedan brejk, sve ostale gemove osvajali smo bez većih problema. Trudio sam se da budem maksimalno fokusiran, jer je na njegovoj strani bila i publika. Znao sam da ne smem da se opustim u trećem setu kada sam imao dva brejka prednosti, jer bi mu tako pružio priliku da se vrati“, rekao je Novak posle meča.

Meč je trajao samo jedan čas i 47 minuta.

Statistika: as poeni (8-6), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (34-16), neiznuđene greške (15-26).

Italijanski teniser Fabio Fonjini biće Novakov rival u četvrtfinalu drugog Grend Slema sezone u utorak.

Fonjini, koji zauzima 49. poziciju na ATP listi, savladao je Španca Alberta Montanjesa u trećem kolu na jedan krajnje neverovatan način posle pet odigranih setova – 4:6, 6:4, 3:6, 6:3, 11:9. Naime, Italijan je u trećem setu gubio 2:5, da bi se pred sam kraj duela suočio sa povredom i jakim grčevima, zbog kojih mu je ukazana medicinska pomoć. Jedva se kretao po terenu, ali je na kraju ipak uspeo da napravi veliki preokret i uđe među osam najboljih.

U međusobnim susretima protiv dva dana mlađeg Fonjinija, Nole vodi sa 2-0.

Podeli post