Drugom pobedom u Londonu Novak se plasirao među 32 najbolja igrača na trećem gren slemu sezone.

Nakon trijumfa nad Sandgrenom, 12. nosilac je sa Vimbldona ispratio i Orasija Sebaljosa (ATP #126) pobedom u tri seta – 6:1, 6:2, 6:3 i tako nastavio da podiže formu pred najvažnije mečeve.

Novak je u četvrtak imao još jedan lakši ispit na travi Vimbldona. Odmah u drugom gemu meča je “brejknuo” rivala, a potom učinio isto u šestom i osvojio set rezultatom 6:1.

Uvodni gem drugog seta doneo je Novaku novi brejk, da bi u narednom sa četiri asa u nizu anulirao tri vezane brejk šanse Sebaljosa. Trostruki šampion je u nastavku demonstrirao silu i set okončao u svoju korist rezultatom 6:2.

Kao i u prethodnom setu, Novak je iskoristio brejk priliku već na startu. U devetom gemu je potvrdio dominaciju i još jednim brejkom rutinski priveo meč kraju.

Susret je trajao samo 90 minuta.

„Veoma sam zadovoljan kako sam danas igrao. Servis me je odlično služio. Ne dešava mi se često na travi da imam deset i više asova. Takvi ‘laki’ poeni čine da i u drugim aspektima igre budem opušteniji“, rekao je Novak posle ubedljive pobede.

Statistika: as poeni (15-7), dvostruke servis greške (0-5), direktni poeni (31-21), neiznuđene greške (4-28), broj osvojenih poena (89-53).

21. nosilac Kajl Edmund biće Noletov rival u trećem kolu Vimbldona u subotu. Britanac je u tri seta bio bolji od Bredlija Klana.

Fotografija: Profimedia

Podeli post