Novak bez izgubljenog seta do drugog kola Vimbldona

Novak bez izgubljenog seta do drugog kola Vimbldona

Svoje dvanaesto učešće na najprestižnijem gren slem turniru najbolji teniser sveta otvorio je trijumfom.

Novak je u prvom kolu Vimbldona bez izgubljenog seta savladao 177. tenisera sveta, Britanca Džejmsa Vorda rezultatom 6:0, 7:6 (7:3), 6:4 i na taj način odneo prvu od potrebnih sedam pobeda na putu ka odbrani titule iz 2015. godine.

Upravo ovaj meč, Novakov prvi na travi ove godine, otvorio je program na centralnom terenu 130. izdanja popularnog „The Championships“-a. Trajao je dva časa i dva minuta.

„Igrao sam vrlo dobro danas. Džejms je bio nervozan na početku, da bi u drugom setu počeo da igra dosta bolje i servira preciznije. Sve u svemu, zadovoljan sam kako sam odigrao prvi meč“, rekao je Novak.

Prvi set Novak je rutinski rešio u svoju koristi bez izgubljenog gema. Tri puta je oduzeo servis Vordu, a u trećem gemu je uspešno spasio četiri brejk lopte.

Na sličan način srpski teniser je ušao u drugi set. Poveo je sa 3:0, da bi potom dozvolio Vordu da izjednači na 3:3, zatim i da dođe do taj-brejka. Novak je ubedljivim rezultatom (7:3) rešio drugi set i poveo sa 2:0.

Trostruki šampion nije dozvolio da se u trećem setu ponovi situacija iz prethodnog, došao je do brejka prednosti u trećem gemu, a potom isti čuvao do kraja duela.

Nakon odigranog 61. meča na Vimbldonu Novak ima odnos pobeda i poraza 53-8.

Statistika: as poeni (7-10), dvostruke servis greške (1-5), direktni poeni (29-25), neiznuđene greške (21-29).

Rival srpskog tenisera u drugom kolu Vimbldona (sreda) biće Francuz Andrijan Manarino, 55. igrač ATP liste. On je u svom uvodnom meču bio bolji od Britanca Kajla Edmunda (6:2, 7:5, 6:4).

Novak i Manarino nemaju međusobnih duela iza sebe.

Fotografija: Getty Images

Podeli post