Novak bolji od Tomića, u 4. kolu Vimbldona protiv Andersona

Auto Draft

Sedmu godinu u nizu Novak će se takmičiti u drugoj nedelji na Vimbldonu.

Prvi nosilac je u okviru meča trećeg kola bez izgubljenog seta eliminisao 27. nosioca, Bernarda Tomića (Australija) rezultatom 6:3, 6:3, 6:3.

Samo jedan brejk videli smo u okviru uvodnog perioda igre. Pripao je Novaku u četvrtom gemu, koji je nakon serije as poena u petom poveo sa 4:1. Sa ovom razlikom okončan je prvi set, 6:3 za srpskog igrača.

Iako je zaigrao vidno bolje u drugom setu, Tomić nije uspeo da ozbiljnije pripreti Novaku. U najboljem mogućem trenutku, sedmom gemu, Novak je oduzeo servis rivalu i preuzeo inicijativu, koju je potvrdio još jednim brejkom u devetom gemu. Novih 6:3 za našeg tenisera.

Sa najvećim izazovom Novak se suočio u prvom gemu drugog seta kada je bio prinuđen da spašava tri vezane brejk lopte. Nakon što je tu misiju uspešno realizovao, u šestom gemu je još jednom profitirao na servis Tomića i poveo sa 4:2. Ovim brejkom Novak je osigurao prolaz u naredno kolo takmičenja.

Kao i u susretu drugog kola, Novak je i protiv Tomića na terenu proveo jedan čas i 32 minuta.

„Nadao sam se da ću iz meča u meč igrati sve bolje. Upravo to se i događa. Kako se krećem ka završnici turnira, sve sam suvereniji na terenu. Odlično kontrolišem udarce, serviram“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (15-9), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (38-25), neiznuđene greške (12-22).

Najbolji teniser sveta će u osmini finala Otvorenog prvenstva Engleske igrati protiv 14. nosioca iz Južne Afrike, Kevina Andersona.

Anderson je u trećem kolu odservirao 22 asa i savladao Argentinca Leonarda Majera rezultatom 6:4, 7:6, 6:3.

„Anderson je izuzetno dobar na travnatoj podlozi. Visoko je rangiran na ATP listi. Moraću da odigram na najvišem nivou taj meč kako bih trijumfovao“, rekao je Novak o svom sledećem protivniku.

S obzirom da je nedelja tradicionalno neradan dan na Vimbldonu, Novak i Anderson će njihov šesti međusobni duel odigrati u ponedeljak (trenutno je 4-1 za srpskog tenisera).

Fotografija: Getty Images

Podeli post