Novak bolji od Viktora, protiv Bautiste Aguta u drugom kolu Dubaija

Novak bolji od Viktora, protiv Bautiste Aguta u drugom kolu Dubaija

Sjajan povratak na teren Noleta nakon osvajanja Australijen Opena.

U prvom kolu Dubaija najbolji teniser sveta i trostruki šampion ovog turnira rutinski je došao do trijumfa nad zemljakom Viktorom Troickim rezultatom 6:1, 6:4.

Samo 21 minut trajao je prvi set tokom kojeg je Novak dva puta oduzeo servis rivalu, u drugom i šestom gemu.

Nešto više igre videli smo u drugom setu. Brejkom u trećem gemu Novak se približio pobedi koja je usledila sedam gemova kasnije, nakon što su teniseri razmenili po jedan brejk.

„Bio je ovo odličan meč za mene i pored činjenice da četiri nedelje nisam odigrao zvaničan turnir. Od početka sam bio fokusiran, jer sam znao da je Viktor sjajan server što je i dokazao. Ovo je jedan od najbržih tvrdih terena na ATP turu i morate biti maksimalno posvećeni pri svakom poenu i igrati pametno“, rekao je Novak posle duela.

Susret je trajao jedan čas i sedam minuta, a Novak protiv Troickog sada ima učinak 13-1.

U svom prvom meču na ovogodišnjem turniru u Dubaiju Novak je predstavio novu, sivu kombinaciju opreme Uniqlo sa kojom će nastupiti na nekoliko predstojećih takmičenja.

Drugo kolo „Dubai Duty Free Tennis Championships“-a na programu je u sredu. Za plasman među osam najboljih Nole će igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta (55), koji je sa 2:0 savladao Davida Gofana iz Belgije.

Biće to prvi međusobni duel srpskog i španskog tenisera.

Fotografija: EPA

Podeli post