Novak kao tornado do četvrtfinala US Opena!

Novak kao tornado do četvrtfinala US Opena

Četvrta pobeda u Njujorku donela je Noletu plasman u sedmo uzastopno četvrtfinale US Opena.

U osmini finala Otvorenog prvenstva SAD, Nole je ekspresno eliminisao 43. tenisera sveta, Marsela Granoljersa iz Španije rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:0, 6:0.

Nakon meča trećeg kola najbolji teniser sveta i prvi nosilac još jednom je demonstrirao moć na terenu dozvolivši Granoljersu da osvoji svega tri gema u susretu koji je trajao jedan čas i 19 minuta.

Impresivan podatak je to da je Novak od početka meča vezao čak 25 poena na svoj servis. Ovaj niz prekinut je tek u drugom setu.

„Definitivno sam danas odigrao jedan od boljih mečeva u ovoj sezoni. Situacija je bila nezgodna do 3:2 u prvom setu, nakon čega sam odigrao fantastično do kraja. Trudim se da igram svoju igru tokom celog turnira, jedva čekam četvrtfinalni duel“, rekao je Novak nakon meča.

Statistika susreta: as poeni (2-2), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (34-8), neiznuđene greške (15-20), broj osvojenih poena (86-36).

Za plasman u polufinale poslednjeg Gren Slema sezone Novak, prvi nosilac, igraće protiv Mihaila Južnjeg, koji je postavljen za 21. nosioca turnira.

Ruski teniser je plasman među osam najboljih izborio trijumfom nad Australijencem Lejtonom Hjuitom posle četiri časa igre – 6:3, 3:6, 6:7, 6:4, 7:5.

Novak i Mihail će u petak rano ujutru po našem vremenu (02.15h) odmeriti snage po deveti put u karijeri. Do sada je uspešniji bio srpski teniser, 5-3.

Poslednji put srpski i ruski igrač sastali su se na startu ovogodišnjeg Masters turnira u Monte Karlu, kada je Novak slavio posle tri odigrana seta.

Fotografija: AFP/Getty Images

Podeli post