Novak lako do drugog kola „China Open“-a

Auto Draft

Novak je pobedom startovao odbranu titule na ATP turniru u Pekingu.

Svega tri gema Novak je izgubio u svom uvodnom meču da bi savladao 38. tenisera sveta, Španca Giljerma Garsiju Lopeza rezultatom 6:2, 6:1.

Srpski teniser sigurno je ušao u meč napravivši brejk bez izgubljenog poena već u drugom gemu za 2:0. Bio je ovo početak serije brejkova koji je datirao do sedmog gema. Novak je smanjio broj grešaka, uzeo svoj servis gem, poveo sa 5:2 i potom još jednim brejkom stavio tačku na prvi set.

Rutinskom igrom u drugom setu Novak je dva puta oduzeo servis rivalu i sa 6:1 obezbedio prolaz u naredno kolo.

Meč je trajao jedan čas i tri minuta.

„Nisam ga potcenio, želeo sam da izađem na teren, da diktiram tempo igre i u tome sam uspeo,“ rekao je Novak posle meča. „Nisam dobro počeo meč, dva puta sam gubio svoj servis, ali sam uspeo na vreme da pronađem ritam.“

Statistika: as poeni (1-0), dvostruke servis greške (1-3), direktni poeni (15-4), neiznuđene greške (17-11).

U drugom kolu „China Open“-a Novak će u sredu od 9h ujutru po našem vremenu igrati protiv Vaseka Pospišila (41) koji je bio bolji od Lukaša Rosola (6:4, 6:3).

Biće to njihov drugi međusobni duel, nakon što je Novak dobio Kanađanina u polufinalu Dejvis kupa prošle godine u Beogradu (6:2, 6:0, 6:4).

U večernjem programu, Nole će u paru sa Filipom Krajinovićem nastupiti u konkureciji dublova. Protivnici u 1. kolu su im Ernests Gulbis i Marcin Matkovski.

Fotografija: ChinaFotoPress

Podeli post