Prvi ovogodišnji meč na travi Novak je dobio bez izgubljenog seta.

U prvom kolu ATP turnira „Fever-Tree Championships“ u londonskom Kvinsu srpski teniser je pokazao izuzetan tenis i eliminisao kvalifikanta Džona Milmana (ATP #63) iz Australije rezultatom 6:2, 6:1.

Susret je trajao svega jedan čas i četiri minuta.

Nakon nešto sporijeg početka meča Novak je u petom gemu pronašao svoju igru, sjajno servirao, preuzeo inicijativu i rezultatski se otcepio. Napravio je prvi brejk, a dva gema kasnije je isti duplirao za vođstvo od 1:0 (6:2) posle 28 minuta.

Novak, dobitnik specijalne pozivnice organizatora, bio je na visini zadatka i u drugom setu. Otvorio ga je brejkom kojim je potpuno razoružao Milmana. Srbin je u nastavku meča osvojio pet od šest odigranih gemova i na maestralan način došao do drugog kola.

Statistika: as poeni (4-2), dvostruke servis greške (2-3), direktni poeni (13-9), neiznuđene greške (15-18), broj osvojenih poena (63-39).

Noletov rival u drugom kolu Kvinsa (četvrtak) biće drugi nosilac Grigor Dimitrov koji je na startu bio bolji od Damira Džumhura rezultatom 2:1.

Sedam puta do sada su se sastajali srpski i bugarski teniser. Novak je kao pobednik izašao iz šest duela.

Novak i Sten Vavrinka poraženi su u prvom kolu u dubl konkurenciji. Bolji od srpsko-švajcarske kombinacije bili su Markus Daniel (Novi Zeland) i Vesli Kulhof (Holandija) rezultatom 4:6, 6:7.

Fotografija: Profimedia

Podeli post