Najbolji teniser sveta nastavlja da pokazuje odličan tenis u Aziji.

Tri dana nakon trijumfa u Tokiju, Novak je odneo pobedu u drugom kolu Masters turnira u Šangaju protiv Kanađanina Denisa Šapovalova (ATP #36) – 6:3, 6:3 i plasirao se u osminu finala.

Novak je u drugom gemu uvodnog seta propustio dve brejk lopte, da bi u osmom konačno oduzeo servis protivniku i nakon svog servis gema poveo sa 1:0 posle 31 minuta.

Iako je nešto više grešio nego u prvom setu, Novaka je servis odlično služio u drugom i omogućio mu da spasi jedinu brejk loptu Šapovalova u drugom gemu. Brejk za srpskog tenisera stigao je u pravom trenutku, petom gemu, a potom i u završnom za 6:3 i treću pobedu nad Šapovalovim u karijeri.

„Odličan meč, sjajan početak turnira koji mi je definitivno jedan od najuspešnijih turnira u karijeri. Ovde sam igrao sjajno tokom karijere, 2008. osvojio prvi Masters, koji mi je otvorio mnoga vrata i dao mi veru i samopouzdanje da mogu da osvajam velike titule, tako da je sigurno poseban turnir za mene, na kojem se osećam izuzetno ugodno“, izjavio je Novak. „Denisu nisam dozvolio da diktira tempo sa osnovne linije. On je veoma dobro servirao, ali nekako sam počeo bolje da čitam njegove servise u drugom setu i zaista sam odigrao dobar meč“.

Statistika: as poeni (3-5), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (21-16), neiznuđene greške (12-27), broj osvojenih poena (66-40).

Susret je trajao svega 70 minuta.

Meč trećeg kola Šangaja Novak će odigrati u četvrtak od 08:45h (po srednjeevropskom vremenu) kada će mu rival biti 16. nosilac Džon Izner.

Amerikanac je u drugom kolu pobedio Luku Puja rezultatom 7:5, 6:3.

Biće ovo dvanaesti po redu duel srpskog i američkog tenisera. Trenutno je 9-2 za Novaka.

Fotografija: Profimedia

Podeli post