Najbolji teniser sveta zabeležio je prvu od ukupno pet pobeda koliko mu je potrebno da bi odbranio titulu na Masters turniru u Sinsinatiju.

U drugom kolu „Western & Southern Open“-a Novak (1) je nadigrao 45. tenisera ATP liste, Amerikanca Sema Kverija, rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:1. Bio je to njihov jedanaesti duel (9-2 za Novaka), a trajao je 78 minuta.

Do brejka je prvi došao Amerikanac. Već u uvodnom gemu je iskoristio šansu i zatim poveo sa 2:0. Novak je uzvratio u šestom gemu za 3:3. Do 12. gema su teniseri bili sigurni na svoj servis, da bi 1.nosilac pojačao pritisak i naterao Kverija na greške koje su rezultirale novim brejkom za vođstvo od 1:0 u setovima.

Drugi set je protekao u potpunoj dominaciji Novaka. Sa dva brejka, u četvrtom i šestom gemu, ostvario je 36. pobedu u sezoni.

„Napravio sam tri duple servis greške u gemu na startu, bio sam baš nervozan. Srećan sam što sam uspeo da prođem dalje. Mislim da to što sam branilac trofeja ovde nije imalo toliko uticaja na meč, u pozitivnom ili negativnom smislu. Jednostavno, bio sam uzbuđen zbog povratka na teren, prošlo je baš dosta vremena od finala Vimbldona“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (15-9), dvostruke servis greške (5-4), direktni poeni (24-22), neiznuđene greške (15-27), broj osvojenih poena (74-53).

Noletov rival u trećem kolu biće kvalifikant iz Španije, Pablo Karenjo Busta, koji je posle velike borbe savladao 13.nosioca Džona Iznera.

Do sada su se sastali dva puta, oba puta je slavio Novak.

Fotografija: Profimedia

Podeli post