Novak posle drame u četvrtfinalu Majamija

Auto Draft

Trećom pobedom u Majamiju Novak se plasirao u svoje šesto četvrtfinale drugog Masters turnira sezone.

Nakon seta zaostatka i vođstva rivala od 3:0 u drugom setu, najbolji teniser sveta je uspeo da načini veliki preokret i dođe do pobede nad Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim (65) rezultatom 6:7 (3:7), 7:5, 6:0.

Susret na centralnom terenu Krendon parka trajao je jedan čas i 59 minuta.

Tokom prvog seta i prvih šest gemova drugog Novaku gotovo ništa nije polazilo za rukom. Prvi favorit turnira nije uspevao da pronađe svoju igru, a Ukrajinac je to koristio na najbolji mogući način.

Najpre je Dolgopolov u petom gemu prvog seta došao do brejka, koji je Novak vratio u osmom i izjednačio na 4:4. Nakon što su teniseri razmenili po još jedan brejk bilo je izvesno da će se igrati taj-brejk, koji je ubedljivim rezultatom pripao Novakovom protivniku – 7:6 (7:3).

Sreća je okrenula Novaku leđa i na početku drugog seta. Dolgopolov mu je oduzeo servis u drugom gemu i poveo sa 3:0. Presudan gem bio je sedmi, kada je Novak vratio brejk i najavio „come back“ koji je potvrdio novim brejkom u jedanaestom gemu. Posle 48 minuta branilac titule je osvojio drugi set rezultatom 7:5.

U trećem setu na terenu je bio Novak prepun samopouzdanja. Odigrano je šest gemova i svih šest je rešio u svoju korist – 6:0.

„Nekako sam se izborio. Bio sam frustriran u prvom setu jer se nisam osećao dobro. Pokušavao sam da se smirim, ali goreo sam iznutra“, rekao je Novak. „Pokušavao sam da pronađem način da se vratim u meč. Bio je ovo loš dan. Igrao sam mnogo od početka sezone i ne osećam se mentalno sveže na terenu. Nisam se osećao dobro ni na zagrevanju, ali i pored svega sam u četvrtfinalu. Dan pauze će mi definitivno pomoći da se oporavim mentalno, pošto sam fizički u redu. Nadam se da ću igrati bolje.“

Statistika: as poeni (10-1), dvostruke servis greške (2-4), direktni poeni (19-28), neiznuđene greške (24-49).

Šesti nosilac turnira, David Ferer, biće Noletov rival u četvrtfinalu „Miami Open“-a u noći između četvrtka u petka. Španac je u četvrtom kolu bez izgubljenog seta savladao Žila Simona – 7:6, 6:0.

Novak protiv Ferera vodi sa 13-5, a dobio je njihovih sedam poslednjih okršaja.

Fotografija: Getty Images

Podeli post