Novak posle ponoći u četvrtfinalu Indijen Velsa!

Novak posle ponoći u četvrtfinalu Indijen Velsa!

Početak i završetak meča posle ponoći po lokalnom vremenu nisu sprečili najboljeg tenisera sveta da dođe do sigurne pobede i plasmana u četvrtfinale Indijen Velsa.

U osmini finala „BNP Paribas Open“-a Nole je savladao 23. nosioca iz SAD, Sema Kverija rezultatom 6:0, 7:6 (8:6) i zabeležio 16. pobedu u 2013. godini.

Meč je počeo 20 minuta posle ponoći po lokalnom vremenu, a okončan u 01:50h.

Demonstracija moći srpskog tenisera u prvom setu. Šest gemova u nizu za 6:0 nakon svega 24 minuta.

Novak je u petom gemu drugog seta stvorio priliku da se posle brejka približi trijumfu, ali je Kveri odmah odgovorio na isti način i izjednačio na 3:3. Set je doveden do taj-brejka, gde je Novak poveo sa 5:1, Kveri izjednačio na 6:6, da bi potom srpski igrač sa dva predstojeća poena obezbedio prolaz u nastavak takmičenja.

„U ovakvoj situaciji se trudim da ostanem staložen i fokusiran, pokušavam da kombinujem odmor i pripremu za meč, i zaista sam odlično počeo i odigrao na visokom nivou. To je ono što je bitno,“ rekao je prvi nosilac turnira.  „Pri rezultatu 3:2, napravio sam nekoliko neiznuđenih grešaka, on je počeo da igra bolje, smanjio je procenat neiznuđenih grešaka i vratio brejk. Imao sam, međutim, utisak tokom celog meča da imam kontrolu. Kretao sam se zaista dobro, veoma sam zadovoljan igrom.“

Statistika: as poeni (4-5), dvostruke servis greške (0-5), direktni poeni (22-17), neiznuđene greške (24-35).

U četvrtfinalu Mastersa u Indijen Velsu Novakov protivnik biće osmi nosilac, Žo-Vilfrid Conga, koji je posle tri seta velike borbe savladao Miloša Raonića – 4:6, 7:5, 6:4.

Srpski i francuski teniser sastajali su se 14 puta do sada uz vođstvo Novaka od 9-5.

U 2012. godini svih pet međusobnih duela pripali su Novaku.

„Žo je odličan igrač. Siguran sam da želi pobedu koliko i ja. Igrali smo nekoliko puta na sporim podlogama, poslednji put na Rolan Garosu, imao je tada meč lopte. Očekujem težak meč.“

Parovi četvrtfinala prvog Mastersa sezone:

Četvrtak: Rodžer Federer (Švajcarska, 2) – Rafael Nadal (Španija, 5)
Četvrtak: Tomaš Berdih (Češka, 6) – Kevin Anderson (Južna Afrika)
Petak: Novak Đoković (Srbija, 1) – Žo-Vilfrid Conga (Francuska, 8)
Petak: Endi Marej (Velika Britanija, 3) – Huan Martin del Potro (Argentina, 7)

Fotografija: Getty Images

Podeli post