Novak nastavlja da vlada O2 arenom u Londonu.

Četvrti duel na ATP World Tour finalu prvi nosilac je kao i prethodna tri dobio bez izgubljenog seta. U polufinalu je odigrao još jedan savršen meč i porazio 4. nosioca Kevina Andersona rezultatom 6:2, 6:2.

Prvi teniser sveta je fenomenalno ušao u meč, već u prvom gemu došao do brejka koji je u sedmom gemu duplirao za odlazak na prvu veću pauzu sa vođstvom od 6:2. Tokom prvih 39 minuta Novak je igrao prepun samopouzdanja. Načinio je četiri direktna poena, šest manje od svog protivnika, a takođe je i manje grešio (8-17).

Demonstraciju Novakove moći Kevin je osetio i u drugom setu. Najpre u prvom gemu, a zatim i u petom kada mu je Srbin ukrotio najjače oružje. Zvuči neverovatno, ali Novak je načinio više as poena u meču od Andersona (6-4).

„Mislim da je ovo bio najbolji meč koji sam odigrao na turniru. Došao je u pravom trenutku. Zadovoljan sam što sam u mogućnosti da igram na najvišem nivou iz nedelje u nedelju. Ovo je jedan od najvažnijih tunira u sezoni. Pokušavamo da pronađemo poslednje atome snage koja je ostala u nama posle duge i naporne sezone“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (6-4), dvostruke servis greške (1-3), direktni poeni (18-12), neiznuđene greške (14-27).

Polufinalni duel nakon kojeg se Novak plasirao u sedmo finale ATP World Tour finala trajao je jedan čas i 15 minuta.

Novak će u meču odluke za osvajanje šeste titule na završnom turniru igrati protiv Aleksandera Zvereva (3), od kojeg je bio bolji u grupi „Guga Kuerten“ pre tri dana (6:4, 6:1).

Nemački teniser je u polufinalu nadigrao šestrostrukog osvajača ATP finala, Rodžera Federera rezultatom 7:5, 7:6.

„Igrao sam protiv njega veoma dobro u grupnoj fazi. Tada nije bio na svom najboljem nivou. Danas je protiv Federera briljirao. Pokušaću da vratim što je moguće više prvih servisa. Boriću se do poslednjeg poena jer je ovo poslednji meč u ovoj sezoni. Neka bolji pobedi“, rekao je Novak o svom poslednjem zvaničnom meču u 2018. godini.

Finale je na programu u nedelju od 19 časova po srednjeevropskom vremenu, a pobednik će biti nagrađen sa 500 ATP poena.

Podeli post