Novak prejak za Kuznjecova, sledeća prepreka Verdasko

Novak prejak za Kuznjecova

Prvi nosilac sigurnim koracima nastavlja pohod ka svojoj petoj tituli u Melburnu.

Novak je rano ujutru u četvrtak (po našem vremenu) savladao 88. tenisera sveta, Andreja Kuznjecova rezultatom 3:0, po setovima 6:0, 6:1, 6:4 u okviru drugog kola Australijen Opena.

Prvi set trajao je svega 21 minuta, a Novak svom rivalu nije dozvolio ni da pomisli na osvajanje gema, 6:0. Dva brejka u drugom setu omogućila su srpskom teniseru da isti privede kraju rezultatom 6:1.

Ruski teniser je na startu trećeg seta uspeo nekako da oduzme servis Novaku i povede sa 2:0. Naš igrač se automatski vratio, uzvratio brejkom, a potom sa još jednim u nastavku najavio novu rutinsku pobedu u Melburnu.

„Posle prvog meča, nadao sam se da ću odigrati ovakav meč kao danas, pogotovo u prva dva seta, u kojima sam plan sproveo u delo. Sve zajedno prošlo je kako sam se nadao i planirao. Nadam se da će i ostati tako“, rekao je Novak.

Susret je trajao jedan čas i 24 minuta nakon kojih je Novak došao do 608. pobede u karijeri, četvrte ove godine.

“Prva dva seta bili su odlični, sve što sam nameravao da uradim, skoro 100% sam i uspeo. Servis je bio na visokom nivou, igra sa osnovne linije, agresivni udarci, agresivni riterni. Imao je slab procenat prvog servisa u drugom setu, što mi je omogućilo dosta prilika. On je veoma talentovan igrač, i dalje izuzetno mlad, generacija je mog mlađeg brata (Marka), koji ga dobro poznaje, pa sam sam razgovarao s njim pre meča, jer nisam poznavao igru Kuznjecova mnogo uoči duela“, rekao je Novak.

Statistika meča: as poeni (8-2), dvostruke servis greške (2-3), direktni poeni (28-10), neiznuđene greške (19-34), broj osvojenih poena (89-48).

Novak će u trećem kolu Otvorenog prvenstva Australije (subota) igrati protiv 31. nosioca, Fernanda Verdaska (Španija) koji je rezultatom 6:3, 6:2, 7:6 eliminisao Japanca Goa Soedu.

U dosadašnjih deset međusobnih duela protiv Verdaska, Novak je u trijumfovao šest puta. Njih dvojica su se poslednji put sastali u osmini finala Pekinga 2013. godine, kada je naš teniser slavio rezultatom 2:1.

Fotografija: Getty Images

Podeli post