Najbolji srpski teniser i 14. nosilac u Melburnu nastavlja da pokazuje vrhunski tenis na prvom gren slemu u sezoni.

Novak je u trećem kolu Australijen Opena bez izgubljenog seta eliminisao 21. nosioca, Alberta Ramosa Vinjolasa rezultatom 6:2, 6:3, 6:3 i tako izborio igranje u drugoj nedelji turnira.

Nakon što je u drugom gemu propustio tri vezane brejk lopte, Novak se u šestom našao u identičnoj situaciji, potom iskoristio sledeću koja mu se ukazala i poveo sa 4:2. I naredna dva gema pripala su našem teniseru koji je posle 40 minuta provedenih na terenu otišao na prvu pauzu sa vođstvom od 6:2.

Drugi set trajao je 59 minuta, a odluka je doneta u četvrtom gemu kada je Novak jedini put u ovom periodu igre oduzeo servis Špancu.

Naš teniser je bio na visini zadatka i u trećem setu. Kao i u prethodna dva, nije dozvolio svom rivalu nijedan brejk. Na servis Ramosa Vinjolasa je dva puta bio izuzetan (treći i deveti gem) i posle ukupno dva časa i 21 minuta došao do treće ovogodišnje pobede u Melburn Parku.

„Meč je trajao dva i po sata, tako da nije bilo lako kao što rezultat govori. Vinjolas vas tera da zaradite svoje poene. Idem meč po meč. Zadovoljan sam svojom igrom ovde, odavde nosim velike uspomene. Šest titula u poslednjih deset godina mi mnogo znače. Uživam igrajući ovde, ovo je zaista, ‘Hepi slem’, i nisam jedini koji tako misli. Ipak, moram da budem skroman s mojim očekivanjima jer dolazim posle duže pauze“, rekao je Novak posle meča.

U osmini finala Otvorenog prvenstva Australije Novak će u ponedeljak igrati protiv Hjeona Čunga iz Južne Koreje koji je načinio do sada najveće iznenađenje u muškom žrebu savladavši četvrtog nosioca Aleksandera Zvereva posle pet odigranih setova – 5:7, 7:6, 2:6, 6:3, 6:0.

21-godišnji Čung je trenutno 59. na ATP listi, a zanimljivo je da mladi teniser često ističe da mu je uzor upravo Novak.

„Velika pobeda Čunga, koji je sjajan igrač. Iskoristiću slobodan dan da dovedem telo u što bolje stanje“, izjavio je Novak pred duel sa teniserom kojeg je savladao u 1. kolu Melburna pre dve godine.

Fotografija: Reuters

Podeli post