Novak iz meča u meč nastavlja da podiže formu pred samu završnicu Otvorenog prvenstva SAD.

Bez izgubljenog seta Novak je u okviru trećeg kola US Opena savladao 26. nosioca iz Francuske, Rišara Gaskea rezultatom 6:2, 6:3, 6:3 i izborio učešće u drugoj nedelji turnira.

Već u prvom gemu Gaske je došao do dve brejk prilike koje je Novak spasio. To je bila uvertira 6. nosioca za preuzimanje inicijative na terenu u nastavku. Novak je najpre u četvrtom gemu oduzeo servis Francuzu bez izgubljenog poena, da bi četiri gema kasnije još jednom napravio brejk za 6:2.

Srpski teniser je u ranoj fazi drugog seta, drugom gemu, došao do rezultatskog otcepljenja i minimalne prednosti od jednog brejka koja mu je bila dovoljna da set privede kraju u svoju korist (6:3).

Novak ni u trećem setu nije dozvolio Gaskeu da mu ugrozi servis. Nakon što je u petom gemu napravio četvrti brejk u duelu, Novak je u sledećem spasio dve brejk lopte i omogućio mirnu završnicu meča u kojoj je uzeo još jedan brejk.

Meč je trajao dva sata i 10 minuta.

„Igrao sam veoma dobro od početka do kraja susreta. Pokušao je u trećem setu da podigne nivo igre, ali mu nisam dozvolio da uđe u ritam i pripreti mi. Zadovoljan sam kako se odvija situacija iz meča u meč“, rekao je Novak posle treće ovonedeljne pobede u Njujorku.

Statistika: as poeni (3-10), dvostruke servis greške (2-4), direktni poeni (31-25), neiznuđene greške (25-47), broj osvojenih poena (104-75).

68. teniser ATP liste, Žoao Souza biće Novakov protivnik u osmini finala US Opena u ponedeljak.

Portugalac je u trećem kolu slavio protiv 17. nosioca Lukasa Puja (Francuska) rezultatom 7:6, 4:6, 7:6, 7:6.

Novak i Souza sastali su se četiri puta u karijeri i svaki put je trijumfovao srpski teniser.

Podeli post