Četvrtom ovonedeljnom pobedom na „Rolex Shanghai Masters„-u Novak se plasirao u svoje četvrto finale pretposlednjeg Masters turnira u sezoni.

Srpski teniser je u polufinalu Šangaja nadigrao četvrtog nosioca Aleksandera Zvereva rezultatom 6:2, 6:1 i tako mu se revanširao za poraz u finalu Rima iz 2017. godine.

Novak je odigrao savršen meč protiv mladog Nemca i zabeležio trijumf posle tačno sat vremena.

Duel je bio neizvestan samo u prva četiri gema, kada je Zverev uspevao da parira Novaku, ali je potom usledio nalet 2.nosioca koji je osvojio 10 od narednih 11 gemova za ekspresnu pobedu.

Statistika: as poeni (0-2), dvostruke servis greške (1-3), direktni poeni (6-7), neiznuđene greške (9-24), broj osvojenih poena (51-29).

„Pokušao sam da uradim sve što sam zamislio i odigrao sam veoma kvalitetan meč“, rekao je Novak. „Sve je funkcionisalo odlično. Nekoliko perfektnih mečeva sam odigrao poslednjih dana i nadam se da će i sutra u finalu opet sve ‘kliknuti’“.

Plasmanom u finale Novak je obezbedio skok na drugu poziciju svetske rang liste, a ako u nedelju trijumfuje približiće se na svega 215 poena zaostatka od prvoplasiranog Španca Rafaela Nadala.

Noletov protivnik u meču odluke u nedelju od 10:30h po srednjeevropskom vremenu biće Borna Ćorić (Hrvatska, 13), koji je pobedom u dva seta (6:4, 6:4) savladao branioca titule i 1. nosioca Rodžera Federera.

Da podsetimo, Novak je do sada u karijeri osvojio 71 titulu, od kojih je 31 iz Masters kategorije. U 2018. godini je bio šampion na Vimbldonu, u Sinsinatiju i na US Openu.

Podeli post