Novak protiv Raonića u finalu Pariza!

Novak protiv Raonića u finalu Pariza!

Najbolji teniser sveta zadržao je maksimalan učinak na ATP Masters turniru u Parizu i plasirao se u svoje 69. finale u karijeri.

Đoković je u polufinalu savladao šestog nosioca Japanca Keija Nišikorija sa 2:0, rezultatom 6:2, 6:3, posle samo 62 minuta igre.

Duel dvojice tenisera bio je četvrti međusobni okršaj, odnos pobeda i poraza je sada nerešen, 2-2.

Prvi nosilac je odigrao odličan prvi set i sa dva brejka, u četvrtom i osmom gemu, okončao taj deo igre u svoju korist za svega 28 minuta.

Novak je prvi došao do brejka i u drugom setu. Finalista US Opena je odmah uzvratio, ali je Đoković novim brejkom u šestom gemu povećao vođstvo na 4:2. Nole je spasio tri vezane brejk lopte u sedmom gemu i dva gema kasnije osigurao pobedu i plasman u četvrto Masters finale ove sezone.

„Bio je ovo sjajan meč. Nisam izgubio set do finala. Spreman sam i svež za sutrašnji duel. Kei nije servirao najbolje, možda od umora zbog sinoćnjeg meča koji je kasno završio. Ja sam odigrao na visokom nivou i uradio ono što je trebalo. Odlično sam servirao u važnim trenucima i to je nešto što me ohrabruje“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (8-1), dvostruke servis greške (0-4), direktni poeni (20-9), neiznuđene greške (14-23).

U nedelju od 15 časova Novak će se boriti za svoju treću titulu na Mastersu u Parizu (nakon 2009. i 2013. godine).

Protivnik u finalu biće mu sedmi nosilac Miloš Raonić koji je savladao Tomaša Berdiha sa 2:1 (6:3, 3:6, 7:5).

Biće to četvrti međusobni duel između srpskog i kanadskog tenisera. Novak je dobio sva tri prethodna susreta, poslednji u četvrtfinalu Rolan Garosa (7:5, 7:6, 6:4).

„Veoma sam impresioniran Raonićem, on je jedan od najboljih servera. Odlično se kreće za nekoga te visine, unapredio je igru sa osnovne linije i sada je kompletan igrač. Uspeo je da pobedi Federera i Berdiha, biće izuzetno motivisan. Sutra će biti veoma važno da vratim što više lopti posle servisa u teren i da ga nateram da igra.“

Fotografija: AP

Podeli post