Novak prvi nosilac na Rodžers kupu u Torontu

Novak prvi nosilac na Rodžers kupu u Torontu

U ponedeljak zvanično počinje letnja američka turneja za najboljeg tenisera sveta.

Nole će u periodu od 4. do 10. avgusta učestvovati na Rodžers kupu u Torontu, turniru iz Masters serije koji je osvajao tri puta: 2007., 2011. i 2012. godine.

Organizatori šestog po redu Mastersa u sezoni objavili su u petak uveče po našem vremenu glavni žreb u konkurenciji singlova. Ceremoniji izvlačenja parova prisustvovao je i naš teniser.

Novak je postavljen za prvog nosioca u Torontu, tako da će biti slobodan u prvom kolu.

U drugom kolu rival srpskog igrača biće Gael Monfis iz Francuske koji je rezultatom 6:3, 7:5 nadigrao Radeka Štepaneka (Češka).

Novak protiv 22. tenisera ATP liste, Gaela Monfisa, ima maksimalan učinak, 9-0.

„Svi igrači vole da dolaze na ovaj turnir, lično uživam u Kanadi, u Torontu, nadam se i da će svi uživati u mečevima. Na tvrdoj podlozi nisam igrao još od finala Majamija. Zbog toga sam stigao ranije u Kanadu. Već razmišljam o prvom meču, iako je žreb za mene prošao užasno“, rekao je Novak.

Potencijalni Novakovi rivali u daljem toku takmičenja su:

Treće kolo: Žo-Vilfred Conga (Francuska, 13)
Četvrtfinale: Endi Marej (Velika Britanija, 8), Rišar Gaske (Francuska, 12)
Polufinale: Stanislas Vavrinka (Švajcarska, 3), Grigor Dimitrov (Bugarska, 7), Kei Nišikori (Japan, 9)…

U donjoj polovini žreba nalaze se Rodžer Federer (Švajcarska, 2), Tomaš Berdih (Češka, 4), David Ferer (Španija, 5), Miloš Raonić (Kanada, 6)…, tako da je Noletov susret sa nekim od njih nemoguć pre finala.

Novak je prošle godine stigao do polufinala Rodžers kupa gde ga je zaustavio kasniji šampion, Rafael Nadal (4:6, 6:3, 5:7). Prema tome, predstoji mu odbrana 360 ATP poena.

Španac Rafael Nadal neće braniti dve titule i ukupno 2000 poena tokom predstojeće dve nedelje (u Torontu i Sinsinatiju) zbog povrede zgloba šake desne ruke.

Desktop kalendar za mesec avgust 2014. možete preuzeti ovde.

Fotografija: AP

Podeli post