Novak savladao Raonića i izborio plasman u polufinale Madrida

Novak savladao Raonića i izborio plasman u polufinale Madrida

Novak će četvrti put u karijeri igrati u polufinalu Masters turnira u Madridu.

Prvi nosilac na „Mutua Madrid Open“-u je u meču četvrtfinala bio bolji od Kanađanina Miloša Raonića (11) rezultatom 6:3, 6:4.

I nakon sedmog duela protiv rođenog Podgoričanina, Novak ne zna za poraz, 7-0.

Najbolji teniser sveta je odigrao sjajan prvi set sa svega tri neiznuđene greške. Šesti gem, u kojem je odlično čitao servise Raonića, doneo mu je prvi brejk i vođstvo od 4:2. U predstojeća tri gema teniseri su osvajali gemove na svoj servis tako da je Novak posle 36 minuta igre otišao na pauzu sa prednošću od 6:3.

Gotovo svaki gem u prvoj polovini drugog seta se igrao na razliku. Novak je već u prvom iskoristio četvrtu brejk loptu i poveo sa 1:0, zatim i 2:0. U naredna dva servis gema Raonića Novak je propustio ukupno četiri brejk lopte, ali to nije bilo od većeg značaja zbog rano stečene prednosti.

Meč je trajao jedan čas i 43 minuta.

„Jedan od ključeva ovog duela je bio da vratim što više njegovih servisa. Znao sam i pre nego što sam izašao na teren da ne bi trebalo da mu prepustim previše lakih poena na servisu. Tu veliki serveri stiču mnogo samopouzdanja. Ritern mi je bio veoma dobar. Svaki igrač, a posebno veliki serveri, imaju kalup koji koriste kada je neizvesno. Ali, nekada je u pitanju instikt. Anticipacija, pokušavam da pronađem balans i gledam izbačaj loptice rivala“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (1-4), dvostruke servis greške (3-2), direktni poeni (11-22), neiznuđene greške (15-34).

Kei Nišikori, šesti nosilac turnira, biće Novakov rival u polufinalu u subotu od 20 časova.

Japanac je plasman među četiri najbolja izborio trijumfom nad Australijancem Nikom Kiriosom rezultatom 6:7, 7:6, 6:3.

Novak i Kei odigrali su devet mečeva do sada, od kojih je sedam pripalo našem teniseru. Poslednjih šest Novak je rešio u svoju korist.

Drugi polufinalni par čine Endi Marej i Rafael Nadal.

Fotografija: AFP / Getty Images

Podeli post