Novak savladao Raonića i obezbedio polufinale završnog turnira!

Novak savladao Raonića i obezbedio polufinale završnog turnira!

Novak je ponovo onaj stari na terenu!

Srpski teniser je u drugom meču grupe „Ivan Lendl“ na ATP World Tour finalu u Londonu posle dva taj-brejka nadigrao četvrtog nosioca Miloša Raonića – 7:6 (8:6), 7:6 (7:5).

Osma pobeda nad Raonićem u isto toliko međusobnih duela donela je drugom teniseru sveta plasman u polufinale završnog turnira bez obzira na ishod poslednjeg meča u grupi.

Novak je tokom prva dva gema na svoj servis spasio ukupno tri brejk lopte, da bi potom teniseri prilično izjednačenom igrom set doveli do taj-brejka. Branilac titule je od 1:3 došao do 5:3, ali je Kanađanin uspeo da se vrati i poravna na 5:5. Novak je pri vođstvu od 6:5 propustio set loptu na svoj servis, da bi mu dva poena kasnije stigao poklon u vidu dvostruke servis greške Raonića (8:6). Prvi set je trajao jedan čas i četiri minuta, tokom kojih je Novak imao manje direktnih poena (6-23) i neiznuđenih grešaka (8-14) od svog rivala.

Dva puta je Novak u drugom setu dolazio do brejka prednosti, ali se Raonić svaki put uspešno vraćao i činio set neizvesnim do samog kraja. Ponovo se igrao taj-brejk i Novak je još jednom bio na visini zadatka – 7:5.

„Mentalna snaga je presudila da dobijem ovaj meč. Morao sam da odigram najbolje što znam i pogodim neke jako važne udarce. Taj-brejk prvog seta mi je doneo ogromnu prednost. Miloš se dva puta sjajno vraćao u drugom setu, koji je vrlo lako mogao da ode na drugu stranu. On je fizički vrlo snažan i koristi servis kao veliko oružje. Srećan sam zbog plasmana u polufinale“, izjavio je Novak.

Susret je trajao dva časa i 14 minuta.

Statistika: as poeni (2-14), dvostruke servis greške (2-3), direktni poeni (11-42), neiznuđene greške (22-27).

Poslednji meč u okviru svoje grupe Novak će odigrati u četvrtak od 15 časova (srednjeevropsko vreme) protiv Belgijanca Davida Gofana koji će zameniti povređenog Gaela Monfisa.

Fotografija: AFP / Getty Images

Podeli post