Trijumfom nad Švajcarcem Henrijem Laksonenom rezultatom 6:1, 6:4, 6:3, prvi teniser sveta je izborio plasman među 32 najbolja tenisera na Rolan Garosu.

Bio je ovo prvi međusobni duel između Novaka i trenutno 104. igrača ATP liste, koji je do glavnog žreba došao kao „lucky loser“.

U susretu koji je trajao sat i 33 minuta, Novak je diktirao igru i krajnji ishod bio je isključivo u njegovim rukama.

Prvi nosilac je iskoristio šest od 10 prilika za brejk, po dve u svakom setu, dok je Švajcarac uspeo jednom da oduzme gem na Novakov servis.

„Bio je ovo solidan meč. Odigrao sam onoliko koliko je bilo potrebno da ga dobijem u tri seta. Zadovoljan sam kako su prošla prva dva meča, obzirom da sam igrao protiv igrača sa kojima se nisam sastajao pre. To će biti slučaj i u narednom kolu. Servis je dosta dobro funkcionisao, osim kratkog pada koncentracije kada sam izgubio svoj servis sredinom drugog seta. Sve ostalo funkcioniše kako treba. Mislim da čak igram brže nego što je to bio slučaj u Rimu i Madridu, bolje se osećam, igram sa više samopouzdanja“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (4-6), dvostruke servis greške (2-1), direktni poeni (21-24), neiznuđene greške (24-35), broj osvojenih poena (85-63).

Meč trećeg kola na drugom gren slemu u sezoni šampion iz 2016. će odigrati u subotu, a protivnik će mu biti kvalifikant Salvatore Karuzo (Italija, ATP #147). On je u drugom kolu bio bolji od 26. nosioca Žila Simona rezultatom 3:0.

Srpski i 26-ogodišnji italijanski teniser se do sada nisu sastajali.

„Nikada nisam igrao, ni trenirao sa njim. Iskreno, ne znam mnogo o njemu“, rekao je Novak. „Uradiću ’domaći zadatak’, analiziraću njegovu igru. Gledao sam ga malo danas, dok sam čekao svoj meč. Video sam da je stigao iz kvalifikacija. Dobio je, koliko, pet uzastopnih mečeva? Znači da ima dosta samopouzdanja. Nema ništa da izgubi. Siguran sam da će biti i vrlo motivisan da odigra najbolje što može.“

Fotografija: AP

Podeli post