Sjajni Novak se u četvrtom finalu Rolan Garosa bori za istoriju!

Novak se u četvrtom finalu Rolan Garosa bori za istoriju!

Novak se u četvrtom finalu Rolan Garosa bori za istoriju!

Najbolji teniser sveta u nedelju će se boriti za svoju prvu titulu na Rolan Garosu i kompletiranje karijernog gren slema.

U polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske Novak je slavio protiv 12. nosioca iz Austrije, Dominika Tima, rezultatom 6:3, 6:1, 6:4 i došao na svega jedan korak od još jednog istorijskog podviga.

Đoković je pružio maestralnu igru na stadionu ’Suzan Lenglen’. Od početka je preuzeo inicijativu i kontrolisao igru u prva dva seta, u kojima je po dva puta oduzeo servis rivalu. Tim je u trećem setu poveo sa 3:0, ali je Novak ubrzo odgovorio sa još dva brejka i došao do pobede za sat i 48 minuta igre.

Statistika: as poeni (2-2), dvostruke servis greške (1-3), direktni poeni (15-27), neiznuđene greške (13-32).

Novakov protivnik u finalu Rolan Garosa biće drugi teniser sveta, Britanac Endi Marej koji je u polufinalu savladao branioca titule Stena Vavrinku (3) rezultatom 6:4, 6:2, 4:6, 6:2.

Srpski i britanski teniser su se 33 puta sastajali do sada, uz vođstvo od 23-10 na strani Novaka. Njihov poslednji okršaj pripao je Mareju u finalu Rima.

„Već smo igrali dva finala na šljaci ove sezone – u Madridu i Rimu smo osvojili po titulu. On je u prva dva kola igrao mečeve u pet setova i veliki je borac. Tokom godina je njegova igra na zemljanoj podlozi mnogo napredovala. Ova sezona je pravi primer toga. Siguran sam da će biti izuzetno emotivno finale, puno dugih razmena sa osnovne linije jer imamo sličan stil igre. Znam njegovu igru, on zna moju i siguran sam da ćemo obojica pružiti sve što možemo u nedelju. Trudiću se da svoje misli i energiju usmerim na način koji će mi omogućiti da pružim maksimum.“

Da podsetimo, Novak je u svom trećem finalu prošle godine poražen od Vavrinke rezultatom 6:4, 4:6, 3:6, 4:6.

Otvoreno prvenstvo Francuske jedini je gren slem turnir koji Novaku nedostaje. Ukoliko mu pođe za rukom da ove godine konačno pokori Pariz, pridružiće se osmorici tenisera koji su uspeli da kompletiraju karijerni gren slem (Rafael Nadal, Rodžer Federer, Andre Agasi, Roj Emerson, Rod Lejver, Don Badž, Fred Peri).

Fotografija: Getty Images

Podeli post