Još jedan fenomenalan dan za Novaka u prestonici Monaka.

Srpski teniser je u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu pokazao izuzetnu igru, nadigrao 39. igrača sveta, Bornu Ćorića iz Hrvatske rezultatom 7:6 (7:2), 7:5 i nagovestio da se polako vraća u vrhunsku formu.

Odličan start meča i izvrstan govor tela našeg tenisera. Novak je prvi došao do brejka i vođstva od 3:1, potom i 4:1. Ipak, nešto kasnije je popustio u igri i omogućio rivalu da se vrati i izjednači na 4:4. U jedanaestom gemu Novak se izvukao iz neugodne situacije, spasio dve brejk lopte a zatim izborio igranje taj-brejka. U ovom deonici seta Novak je bio potpuno dominantan na terenu i posle ukupno 64 minuta igre stigao do značajne prednosti, 7:6 (7:2).

Drugi set počeo je sa tri brejka. Jedan više pripao je Novaku, koji mu je pri vođstvu od 5:4 omogućio da servira za pobedu. Iako je imao sedam meč lopti, od kojih su tri bile vezane, Novak nije uspeo da ih realizuje i Ćorić stiže do 5:5. Ovo nimalo nije uzdrmalo vlasnika 68 ATP titula, već je odmah uzvratio brejkom koji je na svoj servis pretvorio u dobijen meč.

„Nisam odigrao previše mečeva u poslednjih godinu dana, zbog povrede. Bio je ovo sjajan test, srećan sam zbog načina na koji sam ga prošao i kako sam odigrao danas“, izjavio je Novak.

Statistika: as poeni (5-1), dvostruke servis greške (1-3), direktni poeni (21-12), neiznuđene greške (36-41).

Peti nosilac, Austrijanac Dominik Tim, na Novakovom je putu u trećem kolu turnira u Monaku. Tim je u drugom kolu posle velike borbe eliminisao Andreja Rubljova rezultatom 5:7, 7:5, 7:5.

„Tim je, po mom mišljenju, među tri najbolja na svetu na šljaci, vraća se posle povrede i biće sigurno motivisan. Trenutno je sedmi, ja sam ispao iz Top 10, ali verujem da mogu da odigram dobro“, rekao je Novak o svom sledećem rivalu.

Iza Novaka i Tima je šest susreta od kojih je srpskom teniseru pripalo pet. Poslednji put sastali su se u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Roland Garosa. Tada je pobedu zabeležio Austrijanac.

Mečevi osmine finala na programu su u četvrtak.

Podeli post