Najbolji teniser sveta pobedom je započeo pohod ka petoj tituli na „Rolex Paris Masters“-u, koji se 28. oktobra do 3. novembra održava u glavnom gradu Francuske.

Nakon što je kao prvi nosilac bio slobodan na startu, Novak je u drugom kolu bio bolji od talentovanog Korentana Mutea iz Francuske (ATP #97) rezultatom 7:6 (7:2), 6:4.

Meč je trajao jedan čas i 46 minuta.

Mute je odigrao veoma hrabro od samog početka, a Novaku je trebalo vremena da pronađe rešenje za igru mladog Francuza. „Srećni gubitnik“ koji je u prvom kolu savladao Dušana Lajovića, poveo je sa 5:3 i imao dve set lopte, ali je Novak u stilu šampiona u najvažnijim trenucima meča bio na visini zadatka i uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i preokrene duel u svoju korist. Najpre je dobio taj-brejk prvog seta, a zatim sa dva brejka stekao prednost od 4:2 u drugom setu. Mute je uzvratio jednim brejkom, ali nije imao snage za više.

Statistika: as poeni (4-1), dvostruke servis greške (3-3), direktni poeni (23-17), neiznuđene greške (31-30), broj osvojenih poena (85-68).

Novakov rival u trećem kolu Pariza u četvrtak biće Kajl Edmund (Velika Britanija), koji je bio bolji od 14. nosioca Dijega Švarcmana (Argentina) rezultatom 7:5, 6:3. Biće to njihov šesti međusobni duel, Novak vodi 4:1.

Da podsetimo, Novak na poslednjem Mastersu u sezoni brani finale i 600 ATP poena, a to je ujedno i njegova poslednja priprema za „Nitto ATP Finals“, završni turnir u Londonu (10. – 17. novembar).

Fotografija: Profimedia

Podeli post