Novak srušio Berdiha, za 50. titulu u karijeri protiv Federera!

Auto Draft

Četvrta ovogodišnja pobeda u Dubaiju donela je Novaku novo, peto finale u Ujedinjenim Arapskim Emiratima!

Najbolji teniser sveta je u polufinalu „Dubai Duty Free Tennis Championships“-a savladao Tomaša Berdiha rezultatom 6:0, 5:7, 6:4 posle dva časa i 4 minuta.

Prvi set završen je za ekspresnih 23 minuta tokom kojih je Novak tri puta oduzeo servis 8. igraču ATP liste i otišao na pauzu sa 6:0.

U trećem gemu drugog seta Novak stiže do novog brejka, koji nije uspeo da potvrdi u narednom. Berdih započinje preokret, poravnava na 2:2, a potom u osmom ponovo oduzima servis prvom nosiocu i dolazi u poziciju da servira za izjednačenje u setovima. Novak na sjajan način pravi novi ribrejk i ponovo vraća rezultatsku ravnotežu. Srbin je u dvanaestom gemu servirao za taj-brejk, ali je Tomaš zaigrao agresivnije i uzeo taj gem, samim tim i drugi set.

Teniseri su pravili veliki broj grešaka u setu odluke. Pobednika duela rešio je brejk koji je Novaku pripao u petom gemu.

„Znao sam čak i posle prvog seta koji je za mene bio savršen da meč nije gotov“, rekao je Novak. „Bilo je teško zadržati taj nivo. Počeo sam da pravim greške, malo sam se povukao, ubacivao sam manje prvih servisa. Od tog trenutka je meč bio izjednačen, imao sam previše neiznuđenih grešaka. Nisam dobro osećao lopticu u trećem setu, ali sam nekako uspeo da dobijem meč.“

Statistika: as poeni (4-4), dvostruke servis greške (1-0), ukupno osvojenih poena (89-74).

Finale turnira u Dubaiju na programu je u subotu od 16 časova (po našem vremenu), a Novak će za 50. titulu u karijeri ukrstiti reket sa drugim nosiocem, Rodžerom Federerom.

Švajcarski teniser je u polufinalu zaustavio pohod Borne Ćorića savladavši ga ubedljivim rezultatom 6:2, 6:1.

Novak i Rodžer sastajali su se 36 puta do sada, blaga prednost od 19-17 je na strani branioca titule.

Njihov poslednji meč nije odigran pošto je Federer zbog povrede predao meč finala završnog turnira u Londonu prošle godine.

O duelu sa Federerom, Novak je izjavio: „Uvek je veliki izazov za mene kada igram protiv Rodžera. Ako želite da ga pobedite, onda morate da igrate svoj najbolji tenis, posebno kada igrate protiv Rodžera u finalu i posebno ovde. Imam osećaj da je ova podloga najpogodnija za njegov stil igre“.

Srpski teniser je četiri puta do sada osvajao Dubai (2009, 2010, 2011. i 2013. godine), dok je Švajcarac trijumfovao šest puta u Emiratima.

Prošle godine, Novaka je u polufinalu zaustavio upravo Federer.

Fotografija: Getty Images

Podeli post