Novak srušio Federera, od ponedeljka 2. na svetu! U finalu u nedelju protiv Nadala!


Photo: Getty Images

Het trik Noleta nad Federerom!

Fantastičnom pobedom u polufinalu Masters turnira u Indijen Velsu nad drugim nosiocem Rodžerom Federerom rezultatom 6:3, 3:6, 6:2 Novak je i dalje ostao neprikosnoven u 2011. godini – 17 pobeda, nijedan poraz!

Od ponedeljka, 21. marta, najbolji srpski teniser svih vremena biće drugi teniser na ATP listi.


Švajcarski igrač ove godine je pretrpeo samo tri poraza i sva tri upravo od Novaka. Redom: u polufinalu Australijen Opena, finalu Dubaija i polufinalu Indijen Velsa.

Meč je svojim servisom otvorio Federer. Do petog gema nije bilo prilika za brejk. U tom trenutku Nole stiže do dve šanse da oduzme servis Švajcarcu, koristi drugu i stiče vođstvo od 3:2. U predstojećem gemu Novak je spasio dve brejk prilike i povećao prednost na 4:2. Srpski teniser je i dalje diktirao tempo, a Federer je bezuspešno pokušavao sve kako bi preokrenuo situaciju u svoju korist. To ga je dovelo do velikog broja grešaka. U devetom gemu Novak još jednom briljira na servis rivala i drugim brejkom dolazi do prvog seta rezultatom 6:3 posle 43 minuta igre.

Skoro identičan scenario videli smo u drugom setu, ali su se uloge obrnule. Novaku se stegla ruka što je za posledicu imalo veći broj grešaka, a manji broj direktnih poena. Federer pravi brejk u trećem i devetom gemu za izjednačenje u setovima posle 6:3.

U odlučujućem setu prava drama i čak četiri brejka. Prvi pravi Novak u startnom gemu. U narednom je spasio dve brejk lopte i poveo sa 2:0. Uspeo je Federer da se revanšira u četvrtom gemu i poravna na 2:2. Peti gem prelomio je meč. Švajcarac je na svoj servis imao 40/15, kada je Novak vezao četiri fantastična poena, napravio brejk i poveo sa 3:2. U sedmom gemu, Srbin još jednom ruši servis Federera i sada ima dva brejka prednosti i servis za finale.

„Pre nego što sam ga pobedio tri puta u nizu, Rodžer je mene tri puta za redom, tako da se to menja. Ali, nema sumnje da sam sve sigurniji u sebe kada izlazim njemu na megdan, tako da me to raduje“, rekao je Novak.



Prvi teniser sveta, Rafael Nadal biće Noletov protivnik u borbi za titulu na prvom Masters turniru sezone.

Španac je posle nešto manje od dva časa igre nadigrao Argentinca Huana Martina del Potra rezultatom 6:4, 6:4.

Nole i Rafa sastajali su se 23 puta do sada. Prvi teniser sveta je u prednosti od 16-7.

Poslednja dva duela koji su odigrani prošle godine pripala su španskom teniseru (završni turnir u Londonu i finale US Opena).

„Nema šta mnogo da se priča o Rafi, on je veliki šampion, pokazao je svoj kvalitet i u polufinalu. U dobroj je formi, ali ću dati sve od sebe i biti agresivan u finalu“, završio je Novak.

Finale „BNP Paribas Open“-a zakazano je za nedelju od 21 čas po našem vremenu (uživo na B92 i Sport Klubu).

Srećno Nole!

Podeli post