Impresivni Novak srušio Nadala i plasirao se u finale Monte Karla!

Impresivni Novak srušio Nadala i plasirao se u finale Monte Karla!

Novak će se u nedelju boriti za 52. titulu u karijeri, četvrtu u 2015. godini, drugu u Monte Karlu.

Najbolji teniser sveta izbacio je Španca Rafaela Nadala (3) u polufinalu „Monte-Carlo Rolex Masters“-a fenomenalnom pobedom posle dva odigrana seta – 6:3, 6:3.

Trijumfom u „finalu pre finala“ Novak je smanjio prednost Rafe u međusobnim duelima na 20-23.

Tokom jednog časa i 37 minuta koliko je trajao „sudar titana“ na centralnom terenu u Monaku, prvi nosilac je igrao sa ogromnom količinom samopouzdanja ne dozvolivši rivalu da nametne svoj ritam.

Nadal je već u prvom gemu meča dobio priliku za brejk i odmah je iskoristio. Nakon što je u trećem gemu Španac propustio još jednu šansu da Novaku oduzme servis, srpski teniser je to kaznio, u četvrtom se vratio u set i izjednačio na 2:2. U nestvarnom, sedmom gemu, Novak je na neverovatan način spasio brejk loptu, načinio nekoliko sjajnih poena i poveo sa 4:3. U sledećem gemu još jednom je bio superioran na servis rivala i novim brejkom došao do 5:3, zatim i 6:3. Prvi period igre trajao je 43 minuta.

Odmah na startu drugog seta Novak je propustio dve brejk prilike. Svoju šansu ponovo je dočekao u dramatičnom sedmom gemu i realizovao je. Treći brejk nad Nadalom, prednost od 4:3, potom i 5:3. Još jednim brejkom u poslednjem gemu Novak je došao do velike pobede nad teniserom sa Majorke i prilike da se bori za 23. Masters titulu.

„Zadovoljan sam kako sam odigrao protiv najboljeg igrača na šljaci, meč nije bio nimalo lak. Posle minusa na početku duela, uspeo sam da se vratim, preuzmem kontrolu i zabeležim ovu izuzetno važnu pobedu”, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (1-2), dvostruke servis greške (0-3), direktni poeni (23-20), neiznuđene greške (19-23).

U finalu Monte Karla Nole će u nedelju od 14:30h igrati protiv Tomaša Berdiha, šestog nosioca turnira.

Čeh je bez većih problema izašao na kraj sa Gaelom Monfisom (6:1, 6:4) u okviru prvog polufinalnog meča.

Novak u međusobnim susretima protiv Berdiha vodi sa 18-2. Poslednji put sastali su se u polufinalu Dubaija koje je pripalo našem teniseru – 6:0, 5:7, 6:4.

Ukoliko trijumfuje protiv Čeha, Novak će postati prvi teniser u istoriji kome je pošlo za rukom da osvoji Indijen Vels, Majami i Monte Karlo u istoj kalendarskoj godini.

„Znam da me protiv Tomaša čeka potpuno drugačiji meč. Imam pozitivan skor protiv njega, ali ove godine igra zaista dobro. On je dobio naš poslednji susret na šljaci, u Rimu 2013. godine, a ja sam slavio ovde u Monte Karlu u polufinalu 2012. Oba meča su otišla i treći set. Nadam se da ću u finalu pružiti svoju najbolju igru.”

Fotografija: Getty Images

Podeli post