Pobedom nad Grigorom Dimitrovim rezultatom 7:6 (7:5), 6:4, Novak se plasirao u svoje 111. ATP finale u karijeri.

Prvi nosilac Mastersa u Parizu još jednom je pružio odličan tenis u Bersiju i posle jednog časa i 38 minuta došao do devete pobede nad bugarskim igračem i 50. Masters finala.

Teniseri su bili potpuno ravnopravni na terenu tokom prvih dvanaest gemova, koji su protekli bez brejk lopti. Dimitrov je poveo sa 5:3 u taj-brejku, da bi Novak u nastavku vezao četiri sjajna poena (od kojih su dva najduža u meču) i posle 59 minuta poveo u setovima.

Na prvi brejk u meču čekalo se čak osamnaest gemova. Novak je u petom gemu drugog seta slomio servis Dimitrova i opreznom igrom u nastavku stigao do još jedne pobede na „Rolex Paris Masters“-u bez izgubljenog seta.

Statistika: as poeni (5-7), dvostruke servis greške (4-1), direktni poeni (13-20), neiznuđene greške (20-20), broj osvojenih poena (63-59).

Novak će u svom šestom finalu Pariza (nedelja u 15 časova) igrati protiv Denisa Šapovalova (Kanada), kome je Rafael Nadal predao meč bez borbe zbog povrede.

Plasmanom u finale Novak je odbranio svih 600 poena iz 2019. godine. Pobeda u finalu nosi novih 400.

„Veoma sam motivisan da osvojim petu titulu ovde. Radujem se finalu. Daću sve od sebe i nadam se da ću pružiti svoju najbolju igru“, rekao je Novak.

Fotografija: Profimedia

Podeli post