Novak u četvrtfinalu Majamija posle pobede nad Robredom

Novak u četvrtfinalu Majamija posle pobede nad Robredom

Peto četvrtfinale u karijeri za Novaka na Masters turniru u Majamiju.

U 4. kolu „Sony Open Tennis“-a Novak je savladao 17. teniser sveta, Tomija Robreda rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 7:5.

Nakon sedam međusobnih duela protiv pet godina starijeg Španca Novak vodi sa 6-1.

Od prvog poena Novak je odlično odolevao agresivnoj igri Robreda ne dozvolivši mu da dođe do brejka. U četvrtom gemu srpski igrač je oduzeo servis rivalu a potom stvorio razliku od tri brejka sa kojom je okončan prvi set – 6:3.

Znatno neizvesniji bio je drugi set. Jedanaesti gem doneo je Novaku novi brejk i siguran prolaz u nastavak takmičenja.

Susret na centralnom terenu Krendon Parka trajao je jedan čas i 22 minuta.

„Vazduh je bio dosta vlažan, nedostajao je vetar na terenu. Govorio sam sebi da ostanem miran i da se ne zanosim posle nekoliko poena. Dobro sam servirao i odigrao, naterao sam Tomija da igra dodatne udarce u važnim trenucima i zbog toga sam zadovoljan partijom“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (5-2), dvostruke servis greške (2-1), direktni poeni (19-9), neiznuđene greške (21-28).

U četvrtfinalu drugog Mastersa u 2014. Nole će igrati protiv Endija Mareja (Velika Britanija, 6) koji je prilično lako dobio Žoa-Vilfreda Congu (Francuska, 11) rezultatom 6:4, 6:1.

Novak je protiv Mareja ostvario 11 pobeda uz osam poraza.

„Kako turnir odmiče, biće sve teže i teže. Svi vrhunski igrači su i dalje u igri. Moraću dobro da se spremim protiv koga god da igram. Nema više apsolutnih favorita na terenu tako da se nadam da ću odigrati najbolje što mogu“, završio je Nole.

Fotografija: Getty Images

Podeli post